Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra skuffelse og lugt af gylle til ren eufori - Ølstrup G&U sikrede oprykning til serie 1 med sent sejrsmål til 4-3

Ølstrup G&U fejrer oprykning til serie 1. Her jubler fra venstre Thomas Sand Christensen, Paw Bjørnkjær, Niklas Jul og træner Carsten Holm. Foto: Henrik Olesen
Ølstrup G&U sikrede den ventede oprykning til serie 1 lørdag eftermiddag. Men det var ikke uden problemer mod Måbjerg, der overraskende førte både 1-0 og 3-2, inden Kasper Lauridsen og til sidst Daniel Mogensen fik sikret sejr på 4-3.
Annonce

Ølstrup: Vejret var elendigt. Rigtigt efterårsagtigt med kraftige byger og 12-13 graders varme.

Men det var de ligeglade med i Ølstrup.

For Ølstrup G&U skulle tage det sidste lille skridt mod oprykning til serie 1. En sejr over Måbjerg skulle sikre den endelige triumf efter et par sæsoner, hvor Ølstrup var snublet i slutfasen.

Efter to minutters spil var det dog ikke oprykning, det lugtede af. Slet ikke. Mens en skrap dunst af gylle lå i luften, scorede Måbjerg til 1-0 på et fladt langskud.

Da det hele godt halvanden time senere var slut, var det champagne og fyrværkeri, det lugtede af på Ølstrup Stadion efter et drama, der virkelig faldt i de omkring 150 tilskueres smag.

Annonce

Champagne og fyrværkeri

Måltavlen viste 4-3 til Ølstrup, spillerne var trukket i trøjer, der bekendtgjorde, at Ølstrup var rykket op i serie 1, og trænerne Carsten Holm og Jan Christensen havde fået de luftture, der sendte dem næsten lige så højt i luften som den konfetti og champagnesprøjt, der også var sendt op mod himlen.


Fantastisk. Nu har vi været så tæt på to gange, hvor vi selv har smidt det væk. Og sikke rammer vi rykkede op i. Mange tilskuere og fin stemning på hjemmebane. Det kunne ikke være bedre.

Nikolaj Bonde, anfører for Ølstrup G&Us oprykkere til serie 1


- Fantastisk. Nu har vi været så tæt på to gange, hvor vi selv har smidt det væk. Og sikke rammer vi rykkede op i. Mange tilskuere og fin stemning på hjemmebane. Det kunne ikke være bedre, lød det jublende fra anfører Nikolaj Bonde efter kampen.

Efter 1-0 satte Ølstrup tryk på. Der var flere nærgående forsøg, inden det ud af ingenting blev 1-1 efter en god halv time. Måbjergs målmand gik fejl af et indlæg, og fra spids vinkel i venstre side af feltet kunne Michael Marhauer Jørgensen sende bolden fladt i mål med noget, der lige så meget lignede et indlæg som en afslutning. Pyt med det - der var udlignet.

Der gik 20 minutter af anden halvleg, inden der skete noget væsentligt. Lille klumpspil efter hjørnespark hvor bolden endte hos topscorer Mads Bank Olesen, der fik sig drejet rundt og sendt bolden i mål til 2-1.

Vild jubel. Nu måtte den være hjemme.

Annonce

Det lugtede kun af gylle

Men nej. Godt et kvarter før tid lavede Nikolaj Bonde en grov fejl i forsvaret, og det kostede udligning. Og søreme om ikke Måbjerg tre minutter senere spillede sig igennem til føring på 3-2. På det tidspunkt lugtede det igen kun af gylle.

- Jeg er godt nok glad for, at vores offensiv er så stærk, som den er. Ellers havde jeg stået med en dårlig smag i munden, hvis min fejl var blevet så dyr, vi ikke havde vundet, sagde Nikolaj Bonde.

Men offensiven levede op til Bondes forventninger. To gange endda.

Først var det Kristian Drest, der med flot indlæg fra højre side sendte bolden ind foran mål, hvor netop indskiftede Kasper Lauridsen kunne storme frem og flugte bolden i mål til 3-3 fra nært hold med syv minutter igen.

Og sandelig om ikke det blev 4-3 sekunder før, uret nåede de 90 minutter. Et indlæg fra Paw Bjørnkjær nåede Daniel Mogensen op til, og med hovedet fik han dirigeret bolden i målhjørnet.

Annonce

Fra skuffelse til eufori på et kvarter

Fra skuffelse til eufori på mindre end et kvarter.

- Ja det blev lige spændende nok. Vi vidste, Måbjerg er gode offensivt, og de fik straffet de fejl, vi lavede, fordi vi var nervøse. Alt i alt var det dog fortjent, vi vandt. Vi havde to forsøg på træværket og vel en håndfuld muligheder mere, hvor det var meget tæt på. Jeg var ikke i tvivl om, at vi ville rykke op, efter vi vandt i Spjald. Men jeg er vildt glad for, at vi gjorde det i første forsøg på hjemmebane, fortalte træner Carsten Holm.

Formand Søren Knudsen begyndte så småt at gøre klar til oprykningsfest.

- Når vi nu har fejret det hele her sammen med tilskuere og så videre, så rykker vi ned i Kærnen til fest i aften med spisning sammen med dem, der har lyst til at være med af sponsorerer og frivillige og så videre. Selvfølgelig med hensyn til corona. Den fest har de alle sammen fortjent, sagde Søren Knudsen.

Han er sikker på, der er kvalitet nok i truppen til at klare sig i serie 1.

- Det mener jeg også. Gennem det sidste par år har vi bygget på hele tiden. Vi træner godt, og der er løbende tilført en del kvalitet i truppen. Rammerne hele vejen rundt er blevet bedre og bedre, og opbakningen er stor. I dag kulminerede det hele, og det er en stor dag i klubben, sagde Nikolaj Bonde.

Serie 2 pulje 15

Ølstrup G&U-Måbjerg IF 4-3 (1-1)

Mål: 2. minut: 0-1. 33. minut: 1-1 ved Michael Marhauer Jørgensen. 65. minut: 2-1 ved Mads Bank Olesen. 74. minut: 2-2. 77. minut: 2-3. 83. minut: 3-3 ved Kasper Lauridsen. 90. minut: 4-3 ved Daniel Mogensen. Ingen udvisninger eller advarsler. Ølstrup skiftede Karsten Dahl Schmidt ind for Michael Marhauer Jørgensen efter 69 minutter, og efter 81 minutter afløste Kasper Lauridsen en småskadet Jacob Sandal.

Tilskuere: Omkring 150 på Ølstrup Stadion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Det mener borgerne om mundbind-reglen: - Folk var begyndt at sløse

Ringkøbing-Skjern

Nu ryger de sidste to minkfarme: Niels Chr. Poulsen er nabo til det første coronatilfælde i Holstebro

Annonce