Annonce
Sport

Fra OL-slutspurt til den længste turneringspause nogensinde: Lokal badmintonstjernes hverdag er vendt helt på hovedet

Indendørs træning kan Kim Astrup i den røde trøje og doublemakkeren Anders Skaarup spejde længe efter, i denne tid hvor danske haller er lukket ned, og hvor internationale turneringer aflyses. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Flere måneder uden turneringer venter Kim Astrup fra Videbæk, som jagtede en OL-plads. Nu er jagten udskudt og badmintonkalenderen tom i månedsvis hos en mand, der som professionel aldrig har haft mere end en uges pause.

VIDEBÆK/FREDERIKSBERG: OL i Tokyo bliver flyttet til 2021, fordi coronavirus gør det usikkert for atleter, personale og tilskuere at deltage. Badmintonspilleren Kim Astrup fra Videbæk må derfor udskyde drømmen om OL-medaljer.

Den 28-årige doublespiller fra Videbæk var ellers inde i en god stime. Trods et tidlig exit fra den prestigefyldte All England-turnering senest har han og makkeren Anders Skaarup vundet flere turneringer i år. Den gode form får dog ikke badmintonspilleren til at vrisse af beslutningen.

Badmintonspilleren ærgrer sig over, sportsverdenen er i en situation, hvor det ikke længere er forsvarligt at holde stævner. Men han forstår til fulde, hvorfor verdens største begivenhed skubbes.

- Jeg tænker klart mest på, at jeg håber, at verden snart ruller igen. Det er mere alvorligt, at folk mister deres arbejde i et væk, og det fylder rigtig, rigtig meget i alle familier. Det bekymrer mig helt klart mest. Det er ikke så meget min egen situation, siger badmintonspilleren.

Annonce
Jeg har spillet badminton i 20 år. Jeg har aldrig haft mere end 14 dages ferie, og i de sidste 10 år som professionel har jeg aldrig haft mere end en uges pause ad gangen. Situationen her er en lidt stor kontrast.

Kim Astrup, badmintonspiller

Lang kamppause

Det internationale badmintonforbund BWF fik hård kritik for at spille All England med tusindvis af tilskuere. Kim Astrup kalder det for ”grotesk”, at man lukkede tilskuere ind i badmintonhallen, mens man aflyste golfturneringer og tennisturneringer i andre forbund.

Badmintonforbundet har dog aflyst de fire turneringer efter All England i marts og april. Det betyder, at Kim Astrups kampkalender først har et kryds i juni. Den turnering kan Kim Astrup godt forestille sig bliver udskudt eller aflyst. Hvis det sker, hedder næste turnering pludselig VM for herrehold, Thomas Cup. Den skal spilles i august: en turneringspause på fem måneder.

Samtidig er de danske idrætshaller lukket ned i de kommende uger. Derfor må Kim Astrup ikke alene sige sayounara til OL i 2020. Han må også sige farvel til en booket rejsekalender og en hverdag fyldt med badmintonkampe.

- Jeg har spillet badminton i 20 år. Jeg har aldrig haft mere end 14 dages ferie, og i de sidste 10 år som professionel har jeg aldrig haft mere end en uges pause ad gangen. Situationen her er en lidt stor kontrast, siger Kim Astrup.

Yoga og skud mod væggen

I løbet af foråret var der lagt op til en duel mellem to danske herredoublepar om at snuppe den danske billet til OL. Kim Astrup og Anders Skaarup har skrabet flest point sammen af alle i Europa og ligger lige nu nummer 12 i verden, mens Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen rangerer som 18. bedst.

Men kampen om at blive klar til OL er nu afløst af hjemmetræning. Kim Astrup bor på Frederiksberg i en lejlighed og har nu fået en yogamåtte og elastikker med hjem. Badmintonteknikkerne træner han ved at skyde op ad væggen derhjemme, og fodarbejdet øver han på den kunstgræsbane, som ligger uden for lejligheden. Selvom han af og til mødes med sin badmintonmakker, kan de ikke for alvor spille udendørs. De fleste, der har prøvet at sætte et net op i haven om sommeren, ved som bekendt, at der ikke skal meget vind til at ødelægge et forsøg på at spille badminton.

- Det er svært at dyrke en indendørs sport udendørs, siger Kim Astrup.

Masser af tid til kæresten

De næste uger og givetvis måneder kan han derfor lige så godt vænne sig til en anderledes hverdag. Om ikke andet kan han glæde sig over, at den neddroslede rejseaktivet giver mere tid til at være hjemme hos hans kæreste, efter nogle år hvor en uge ad gangen i Danmark ofte ville være det maksimale.

- Jeg får en hel masse kvalitetstid med min kæreste. Så det bliver jo dejligt. Og så kan jeg også pleje nogle af de skavanker, min krop har fået, siger Kim Astrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce