Annonce
Ringkøbing-Skjern

Alle borgere i Ringkøbing-Skjern opfordres til at blive testet: Kapaciteten skal udvides

Vestjyderne kan godt vænne sig til tanken om at blive podet. Alle borgere i Ringkøbing-Skjern og Holstebro Kommuner opfordres nu til at blive testet. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
I dag begynder nye tiltag som massetest for nye minkvarianter af covid-19 af alle borgere i Ringkøbing-Skjern og Holstebro Kommuner. Sundhedsministeren vil melde alle tiltagene ud i dag.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der bliver IKKE sat en jernring omkring Ringkøbing-Skjern Kommune, som det var tilfældet for syv nordjyske kommuner i begyndelsen af november.

Men der vil komme yderligere forbehold for Ringkøbing-Skjern, efter der er sket en "bekymrende stigning i fund af minkvarianter i positive prøver fra personer med bopæl i disse kommuner," som det lyder det i en mail fra sundhedsministeriet i fredags. Den anden kommune, der er tale om, er Holstebro.

Dermed kan alle vestjyder godt indstille sig på at skulle forbi et testcenter i nærmeste fremtid. Alle borgere i de to kommuner bliver nemlig opfordret til at lade sig teste for covid-19.

Der er dog ikke yderligere information om, hvad strategien for Ringkøbing-Skjern betyder:

"Indtil videre skal man som borger afvente de yderligere informationer, som sundhedsmyndighederne kommer med mandag", står der i en pressemeddelelse, som Ringkøbing-Skjern Kommune har udsendt.

Annonce

Flere skal testes

I mailen understreges det også, at "det er vigtigt at understrege, at de varianter, der er fundet, ikke er farligere end andre varianter. For en sikkerheds skyld er der dog et ønske om at komme alle minkvarianter til livs, og her er vi klar til at byde ind med den hjælp, ministeriet måtte bede om i forbindelse med et testprogram".


Indtil videre skal man som borger afvente de yderligere informationer, som sundhedsmyndighederne kommer med mandag.

Pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune


Der er bekymring for, at nye minkvarianter af coronasmitten kan vise sig at være resistente overfor de vacciner mod covid-19, som er under udvikling. Det var også frygten for den cluster-5-variant fra mink, der blev fundet hos mennesker i Nordjylland.

Det vides endnu ikke, hvordan massetestningen skal foregå, men ifølge et interview, som TV Midtvest har lavet med Per Sabro Nielsen, der er lægefaglig direktør for præhospitalet i Region Midtjylland, skal testkapaciteten udvides. I øjeblikket kan 11.500 personer testes dagligt i regionen, men det tal skal altså op.

Det vides heller ikke, hvilke minkvarianter der er tale om, men Dagbladet følger sagen tæt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce