Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Fysiske møder er skiftet ud med telefon og computer for Hanne Simonsen - men det er ikke en helgod erstatning. Privatfoto
Sundhedsplejerske Hanne Simonsen savner at stå ansigt til ansigt med kollegaerne og de nybagte forældre.

Efter to uger med hjemmearbejdsplads i sundhedsplejen, vil jeg fortælle lidt om arbejdsvilkårene.

Der er ikke noget, der ikke er godt for noget.

Hvis vi gennem de seneste år har været fodslæbende i forhold til at blive gode til at bruge de virtuelle møderum og spare kilometer på landevejen, er vi nu blevet tvunget til at få det til at fungere. De første møder var præget af manglende lyd eller manglende billede eller forbindelsen røg helt, og man sad som den eneste med telefonen på medhør i mangel af bedre og kunne kun bidrage ind i møderummet med en sms. De virtuelle møderum vil kunne bruges mere fremover. På den anden side har vi i høj grad behov for at mødes personligt, når vi samarbejder om opgaver, der vedrører mennesker.

Som kolleger mødes vi ikke til de jævnlige faglige drøftelser, hvilket vi i længden kommer til at mangle rigtig meget. Men ind til nu er vi alle i samme båd og tager det med godt humør.

Vi finder også på nye, kreative løsninger. For eksempel har jeg haft en baby, der blevet vejet og målt i hjemmet, hvorefter jeg kunne føre tallene ind i barnets journal med angivelse af, at det var en køkkenvægt, der var anvendt. Det giver dog et praj om, at barnet er i god trivsel på vækstkurven.

Vi snakker ganske meget i telefon, og det går godt, særligt i de familier, som vi kender. Der er en voksende udfordring med nye fødsler, hvor sundhedsplejerske og familie ikke mødes, fordi barnet ses i konsultationen af en vagt-sundhedsplejerske.

Nogle kolleger skal samtidig arbejde i sundhedsplejen og bruge energi på børnenes skolearbejde og et Aula-system, der driller. Det giver dårlig samvittighed både over for børn og arbejdsplads. Heldigvis er der en udbredt opfattelse af, at vi gør det så godt vi kan og ikke kritiserer hinanden for ting, der ikke blev nået.

Det er mit indtryk, at de forskellige i ledelsesfunktioner har supertravlt og meget at organisere i en foranderlig organisation med jævnlige nye tilpasninger.

Min største bekymring er familierne med behov for særlig indsats, for eksempel aflastningsfamilier og familiekonsulenter eller ophold på Fritidstilbuddet Sommerfuglen. Vi har i Ringkøbing-Skjern Kommune til daglig nogle super gode tilbud, som hjælper familierne til et godt hverdagsliv.

Jeg tænker, at den kommende uge vil nødvendiggøre en særlig opmærksomhed på familier med særlige behov.

Jeg er fortsat vildt imponeret over alle de seje familier, der tager situationen i stiv arm, og finder løsninger. De kommer måske ikke til babysang i Musikskolen, men de kommer mere med ud i naturen.

Og så kan vi jo alle synge med på morgensangen med Philip Faber på DR-tv klokken 9.05. En skøn start på dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce