Annonce
Hvide Sande

Fra fascinerende til øjebæ: Planer om unikt byggeri i klitterne deler vandene

Illustration af hvordan The Dune House kommer til at se ud i klitterne ved Hvide Sande. Illustration: Studio Viktor Sørless
The Dune House får både rosende og hårde ord med på vejen, efter Dagbladet kunne fortælle om planerne for det spektakulære sommerhus i klitterne.

Hvide Sande: Nybyggeri og udsigten fra klitterne er to af de ting, der virkelig kan få vestjyderne til tasterne på sociale medier. Kombinér de to ting og kommentarfeltet bliver glødende.

Det skete i weekenden, da Dagbladet kunne fortælle om planerne om et nyt konceptsommerhus, som skal bygges i klitterne. Huset, der hedder The Dune House, er inspireret af Roman Polanskis film ”Skyggen” fra 2010 og bliver med sin hævede placering og specielle korsformede konstruktion af glas og beton et unikt syn.

Annonce

Spændende arkitektur

Det er der nogle, der er meget begejstrede for. Henrik Eis skriver i sin kommentar:

”Spændende arkitektur - vildt at nogen har så mange penge, at de har lyst til at “trylle” lidt med opfattelsen af, hvordan et sommerhus også kan se ud.”

Susanne Nielsen skriver:

”Spændende og på sin måde et smukt byggeri. Den rå stil passer fint ind i den rå natur, der er ved havet,” mens Finn Toft synes, byggeriet er ”fascinerende, nærmest skulpturelt.”

Uønsket fritidsbunker

Der er dog også en fraktion, der ikke deler begejstringen for det nye projekt. Blandt andet Poul Erling Bjerre, der ikke er vild med husets udseende: ”Nu har vi brugt millioner og atter millioner på at fjerne de tyske bunkers fra vestkysten, og så får man gud hjælpe mig lov til at bygge sådan en fritidsbunker midt i klitterne. Hvis det IKKE er øjebæ, så ved jeg snart ikke.”

Heller ikke Niels Finnerup er fan: ”Hører ikke hjemme i vores smukke natur, som, vi desværre alt for ofte oplever, bliver ’voldtaget’ af smagløse installationer. Myndigheder burde være mere kritiske.”

Spiller møllekortet

Udsigten fra klitterne er i det hele taget et emne, der bliver kommenteret flittigt - og en sammenligning med de kystnære havmøller ligger lige for, synes mange, blandt andre Mogens Østergaard Hansen:

”Hvis dette ikke skæmmer naturen, så gør vindmøller heller ikke. Hvis de får lov til at bygge dette, så er der ikke nogen sommerhusejere, der kan tillade sig at brokke sig over vindmøller,” skriver han.

Udsigt til bar røv

Nogen kan også se det humoristiske.

”Synes tiden er inde til redeligt og ærligt at fortælle, at byggeriet er et kontroltårn til Vesterhav Syd projektet,” skriver Henning Davidsen med et glimt i det digitale øje.

Mike Bauder er vild med konstruktionen med de store glaspartier, men kan også se bagsiden af medaljen - så at sige:

”Ser nu fedt ud, men hvor mange kigger, når man går rundt i bar røv? Men flot.”

Huset er lige nu i begyndelsesfasen af byggeriet. Dagbladet kender ikke den nærmere adresse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand er ikke bekymret: - Vi skal nok have nyt tilbud klar til januar

Ringkøbing-Skjern

Færre flygtninge og nye gebyrer: Dansk Flygtningehjælp lukker sprogskoler i hele landet

Navne For abonnenter

Blev dansk på Grundlovsdag: Andreea er det gode eksempel for hendes tosprogede elever på Kirkeskolen

Annonce