Annonce
Tarm

Fra de midtjyske skove til Tarm

Niels Najbjerg, her til borgermøde om kommunens spareplaner, holder 27. november oplæg på Tarm Bibliotek under overskriften ”Fra de midtjyske skove til Tarm”. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Tarm: Niels Najbjerg er født i Silkeborg-området, men som ung kom han til det vindblæste Vestjylland og bosatte sig i Tarm. Han er nu lærer på Blåkilde Efterskole.

Nu gæster han Tarm Bibliotek med sit oplæg, som han kalder ”Fra de midtjyske skove til Tarm”. Det sker tirsdag 26. november kl. 14.30-16.

Niels Najbjerg har i mange år været en af de lokale ildsjæle. I 2016 fik han Skjern-Tarm Lions Club’s ildsjælepris som tak for sit arbejde i lokalområdet.

Han har været spejderleder, er auktionarius på spejdernes årlige loppemarked og stifter og medlem af det lokale storkelaug, der har bygget en rede på Tømmergården, hvis det skulle komme en stork forbi.

Derudover er han stifter af det lokale parti Fjordlisten, der i dag er repræsenteret i kommunalbestyrelsen.

Niels Najbjerg fortæller om sine mange aktiviteter i et oplæg, der varer cirka en halv time. Derefter kan der stilles spørgsmål.

Der er gratis adgang.

Erindringscafeen holdes i samarbejde med Egvad Egnshistoriske Samling.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce