Annonce
Videbæk

Fra byens gamle hotel til fritidscenter med udviklingsplaner: Kokken Jannik har fundet sin rette hylde

Jannik Hamborg Kristensen har været kok i Videbæk Idræts- og Fritidscenter i et år. Nu lukker bowlinghallen, så der kan frigøres lokaler til flere selskaber. Det glæder ham. Foto: Johan Gadegaard
Jannik Hamborg Kristensen, der sidste år skiftede fra det lukkede Westergaards Hotel til Videbæk Idræts- og Fritidscenter, er super glad for sit nye arbejde og for, at der kommer nye mødelokaler i den gamle bowlinghal.

Videbæk: Corona gav Jannik Hamborg Kristensen en rolig start som kok i Videbæk Idræts- og Fritidscenter.

- For mig var det rigtig fint, fordi jeg fik rigtig god tid til at sætte mig ind i jobbet og få indrettet køkkenet præcist, som jeg gerne ville, siger Jannik Hamborg Kristensen.

Til gengæld gav corona også bowlingbanen i centret dødsstødet.

Annonce

- Allerede før corona var sporten for nedadgående, og efter corona gav det bare ikke økonomisk mening at starte op igen, blandt andet på grund af dyre licenser til den software, der styrer banerne og tæller point, siger centerleder Henrik Juhl.

Flere lyse møderum

I dag er bowlingbanerne derfor så småt ved at blive pillet op, mens ledelsen planlægger den kommende brug af lokalet og de investeringer, det kræver.

- Håndværkerne har travlt lige nu, og materialer er rigtig dyre, så vi tager det lige lidt med ro. Men der er ingen tvivl om, at vi gerne vil have flere fleksible mødelokaler og gerne med mere lys ind, siger Henrik Juhl.

- Vi mangler virkelig mødelokaler. Som det er nu må vi nogen gange sige nej til selskaber, så det bliver rigtig godt, når de nye lokaler erstatter den nedlagte bowlingbane, siger Jannik Hamborg Kristensen. Foto: Johan Gadegaard

Planerne vækker glæde hos Jannik Hamborg Kristensen, der sagtens kunne bruge flere lokaler.

Annonce

Den rette plads

- Vi mangler virkelig mødeplads, så det bliver godt, siger den 27-årige kok, der har fundet sig rigtig godt tilrette i centret.

- Jeg har fundet min rette plads. Der var meget, jeg skulle lære i starten, fordi jeg jo ikke har været vant til at stå for indkøb, salg, menuer, personalehåndtering og priser. Men jeg er vokset med opgaven, og køkkenet, arbejdspladsen og kollegerne er fantastiske, så her kommer jeg ikke fra, siger Jannik Hamborg Kristensen, der blandt andet fik et nyt rullebord til dej og et nyt stort køleskab, da han overtog kokkekniven efter Erik Villumsen.

Formålet med at ansætte Jannik var blandt andet at sikre, at hotellets omsætning blev i lokalområdet.

- Det er lykkedes, synes jeg. Vi har lokalerne til store og små selskaber, og har fået rigtig mange at de selskaber, der tidligere var på Westergaards Hotel. Men vi får ikke dem, hvor nogle stykker går ud at spise. Derfor er det da godt for byen, at der atter er liv i det tidligere hotel, der er blevet flot renoveret, siger Jannik Hamborg Kristensen.

Det var take away, der reddede noget af økonomien under corona-nedlukningen. I dag har Jannik bestemt ikke tid til take away, da han i forvejen går op til 60.000 skridt på en weekend.

Efter en weekend med 60.000 skridt sker der ikke ret meget hjemme. Men håbet er naturligvis også at udvidelsen vil føre til flere medarbejdere i køkkenet.

Jannik Hamborg Kristensen, kok

- Efter sådan en weekend sker der ikke ret meget hjemme. Men håbet er naturligvis også at udvidelsen vil føre til flere medarbejdere i køkkenet, siger Jannik Hamborg Kristensen.

Han har netop købt hus i Lind samen med sin kæreste, og fritiden går derfor i øjeblikket med at sætte det i stand.

- Der bliver heldigvis også tid til lidt padeltennis og fodboldgolf med mine gamle kammerater, siger Jannik Hamborg Kristensen, der med de mange daglige skridt må være lidt foran, når det kommer til kondi.

- Det gør mig ikke noget at have travlt. Det har jeg altid været vant til, men vi har da været nødt til at lukke helt en enkelt weekend, så vi alle kunne få lidt fri, siger Jannik Hamborg Kristensen.

- Vi skal have fat i en afløser for Jannik på et tidspunkt. Køkkenet har virkeligt haft travlt efter corona-genåbningen, siger centerleder Henrik Juhl.

Annonce

Mad med et tvist

- Min stil er god dansk mad med et twist. Det har jeg taget med fra Westergaards Hotel, og det er heldigvis blevet taget godt imod, siger Jannik Hamborg Kristensen, der også satser på alle de gode lokale råvarer, som han kan få plads til i menuerne.

- Kan vi vælge danske - og gerne lokale - produkter frem for udenlandske, så gør vi det. Vi kan også se, at der kommer flere vegetarer og gluten-allergikere. Dem kan vi naturligvis også servicere, siger Jannik Hamborg Kristensen.


Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Nu kommer PCR-test til Skjern: Testcenter åbner allerede i denne uge

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Ringkøbing

Tæt opløb ved kåring af fotoklubs bedste skud: Én og samme fotograf leverede årets skud i både 2020 og 2021

Ringkøbing-Skjern

Går glip af sit sidste byrådsmøde: Iver Enevoldsen har fået corona

Sundhedsstyrelsen opgiver at bremse Omikron: Slut med isolation for nære kontakter til nære kontakter 

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Se med lige nu: Sundhedsmyndighederne giver status på corona-situationen

Ringkøbing

Ny direktør vender hjem til Vestjysk: Landboforening skal nu ledes af tre direktører

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing

Stadig intet svar på Omikron-mistanke men ingen spredning efter gymnasiefest

Annonce