Annonce
Sport

Fra brækket fod til fuldtidskontrakt i FC Midtjylland: Bomberen Frederik Heiselberg jagter Superliga-gennembrud

Frederik Heiselberg er angriber på FC Midtjyllands bedste ungdomshold, og i weekenden kan holdet så sikre sig titlen som Danmarks bedste ungdomshold, hvis de formår at slå OB og dermed vinde U19 Ligaen. Fra sommeropstarten bliver den 18-årige angriber, der er opvokset i Lyne, så en del af midtjydernes Superliga-trup. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Før forårspremieren brækkede fodboldtalentet Frederik Heiselberg foden. Men nu er han tilbage på banen og endda blevet udstyret med sin første fuldtidskontrakt hos FC Midtjylland.

LYNE/IKAST: Mål. Frederik Heiselberg bombede 10 kasser ind i 12 kampe. Målformen i efteråret i landets bedste ungdomsrække, U19 Ligaen, fejlede altså ikke noget hos den dengang 17-årige vestjyde. Siden er fodboldspilleren, der er vokset op uden for Lyne, blevet 18 år. Nu har han fået en fuldtidskontrakt hos FC Midtjylland.

På klubbens hjemmeside skriver de midtjyske ulve, at Frederik Heiselberg har skrevet under på en ny kontrakt. Nu udløber den i sommeren 2026, hvor den tidligere kontrakt udløb ved udgangen af 2022. Den unge angriber skal i opstarten hen over sommeren træne fast med FC Midtjyllands førstehold i Superligaen.

- Planen er, at jeg skal gå ind i førsteholdstruppen og være en fast del af den og så forhåbentlig allerede nu kunne få en indflydelse på holdet, siger Frederik Heiselberg.

Annonce

Han håber, at han kan bide sig fast og blive en del af kamptruppen. Hvis det ikke lykkes, skal han og klubben finde ud af, om han så skal lejes ud til en divisionsklub på seniorniveau, eller om om han vil få mest ud af at træne med Superliga-holdet i FC Midtjylland og så spille kampe for reserveholdet eller det bedste U19-hold.

Uanset hvad får Frederik Heiselberg nu tid til udelukkende at fokusere på fodbolden, for han bliver færdig med sin HF her til sommer.

Comeback efter brækket fod

Angriberen er med egne ord ”skidestolt over”, at han nu som 18-årig har fået den fuldtidskontrakt, han hele tiden har gået efter. Men det er ikke sådan, at han er blæst bagover af den grund. For gennem sin barndom og ungdom har han gået med fornemmelsen af, at han godt kunne blive professionel, hvis han arbejdede hårdt nok. Nu er den første fuldtidskontrakt så i hus, og øjnene rettes mod et gennembrud som seniorspiller.


Planen er, at jeg skal gå ind i førsteholdstruppen og være en fast del af den og så forhåbentlig allerede nu kunne få en indflydelse på holdet.

Frederik Heiselberg, 18 år, fodboldspiller i FC Midtjylland


Inden han rykker op i Superliga-truppen, kan han sandsynligvis nå at fejre et dansk ungdomsmesterskab. FC Midtjyllands bedste talenter topper nemlig U19 Ligaen. De unge ulve kan snuppe mesterskabet allerede i weekenden, hvis de slår OB. Og hvis det ikke var nok til at gøre kampdagen særlig, bliver der også lidt ekstra at se frem til for Frederik Heiselberg.

Han har nemlig været skadet med en brækket fod siden marts og har derfor ikke spillet en turneringskamp i denne forårssæson. Men i weekenden gør han comeback.

Skaden opstod i en træningskamp, hvor han brækkede venstre fod. Træthedsbruddet kom, lige efter han havde scoret et mål og landede tungt ned. Frederik Heiselberg mærkede smerten med det samme.

- Så tænkte jeg, at ”jeg er færdig.” Men så tænkte jeg: ”Ah, jeg prøver lige. Det kan sikkert løbes væk.” Så gik der 10 sekunder, jeg fik bolden igen, og så knækkede knoglen. Så gik jeg direkte ud på bænken, fortæller Frederik Heiselberg.

Angriberen er godt klar over, at det ikke er til hans fordel, at han ikke har fået så mange kampe på det seneste, når han skal forsøge at bide sig fast i Superliga-truppen.

- Det har nok en lille betydning. Grundformen er ikke vanvittig god nu, og jeg har ikke helt den samme fornemmelse på banen som normalt, men jeg satser på, den kommer ret hurtigt nu, siger den unge angriber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce