Annonce
Navne

Fra Aarhus til Hvide Sande: Ny sognepræst ansat i kirkerne på Klitten

Til maj rykker den nye sognepræst Andreas Sahlholdt, hans hustru Siff og sønnen Ezra ind i præstegården i Hvide Sande.
Kirkerne i Hvide Sande, Lyngvig og Haurvig har nu ansat Andreas Sahlholdt som ny sognepræst.

Hvide Sande: Han er ikke bare ny i Lyngvig, Hvide Sande, og Haurvig sogne. Aarhusianeren Andreas Sahlholdt, der tiltræder den 2. maj, er i det hele taget ny præst, og han skal derfor ordineres i Ribe Domkirke, før han den 2. maj formelt bliver indsat i de tre kirker.

- Vi har været igennem en grundig ansættelsesproces og nåede frem til, at Andreas Sahlholdt er et rigtig godt match, siger Jens Nicolai Vejlgaard, formand for menighedsrådet.

Andreas Sahlholdt er 28 år og afsluttede i december 2020 pastoralseminariet i Aarhus. Han er gift med Siff, som er uddannet cand. mag i engelsk og retorik, og sammen har de sønnen Ezra fra 2019.

- Vi har besøgt flere steder, men blev meget betagede af kirkerne ved Hvide Sande. Menighedsrådsformanden og præsten var meget flinke, og så er det kirker med god støtte og mange frivillige, siger Andreas Sahlholdt.

Annonce

Gøre budskabet relevant

Stillingen som sognepræst blev ledig, da Daniel Dørken Kristiansen efter 14 år fik en stilling som sognepræst ved Baunekirken i Herning. Siden han sagde op, har der derfor været gang i ansættelsesprocessen, som nu er endt med ansættelse af Andreas Sahlholdt, der glæder sig til det nye job:

- Det er vigtigt for mig rent teologisk at gøre det kristne budskab relevant og forståeligt i den tid, vi lever i. Bibelen er en gammel bog, så jeg er optaget af, hvordan den kan give mening for moderne mennesker i dag, siger han, der betegner sig som en konservativ præst med baggrund i KFS og Aarhus Valgmenighed.


Det er vigtigt for mig rent teologisk at gøre det kristne budskab relevant og forståeligt i den tid, vi lever i.

Andreas Sahlholdt, sognepræst


Andreas Sahlholdt har ikke planer om store revolutioner, når han tiltræder:

- Jeg skal ikke ud og opfinde den dybe tallerken, for de gør det allerede godt i Hvide Sande. Jeg vil stikke fingeren i jorden og være med til at bygge videre og videreudvikle, siger Andreas Sahlholdt.

Annonce

Kører på racer

Når den nye præst ikke er i arbejdstøjet, kan han lide at køre ture på sin racercykel, som han også gerne selv reparerer og vedligeholder. Han kan i det hele taget godt lide at bruge hænderne - også ved små gør-det-selv-projekter i hjemmet. Hans hustru Siff går for tiden hjemme med parrets søn, og det vil hun også gøre, når de flytter til præstegården i Hvide Sande:

- I hvert fald så længe det giver mening. Det er meget dejligt, at vi ikke begge skulle ud og finde nye jobs, men nu kan tage den med ro, så vi kan falde godt på plads, siger den kommende præst.

- Vi glæder os til at byde Andreas og hans familie velkommen her på Klitten, og vi håber, at befolkning vil tage godt imod den nye præstefamilie og hjælpe dem til rette i hverdagen her på Klitten, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Ny præst

Fordi Andreas Sahlholdt ikke tidligere har været præst, skal han først ordineres. Det sker i Ribe Domkirke den 21. april, hvor biskop Elof Vestergaard står for ordineringen.

Den formelle indsættelse i kirkerne i Lyngvig, Hvide Sande og Haurvig sker ved gudstjenester den 2. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce