Annonce
Tarm

Fra 80 til 90 kilometer i timen: Snart på du køre hurtigere mellem Tarm og Lyne

Lige ud med 90 kilometer i timen: Snart må du køre hurtigere på strækningen Lyne-Tarm. Foto Google Street.
Vejdirektoratet går "hurtigst muligt" i gang med at opgradere Rute 11 på en 7,4 kilometer lang rute; fromover sættes hastigheden op fra 80 kilometer til 90 kilometer i timen.

TARM: Snart må du trykke speederen lidt længere ned, når du kører på Rute 11 mellem Tarm og Lyne.

Vejdirektoratet går nemlig "hurtigst muligt" - hvad det så vil sige i disse corona-tider - i gang med at opgradere vejen, så hastigheden kan sættes op fra nu 80 kilometer i timen til 90 kilometer i timen.

Direktoratet har fået bevilget midler til at indføre en højere hastighedsbegrænsning på udvalgte statsveje, og Rute 11 er altså én af disse strækninger.

Man kan dog ikke bare sætte skilte op om, at nu må man køre 90 kilometer i timen. For at kunne sætte hastigheden op på strækningen, uden at det medfører flere eller alvorlige ulykker, skal der også gennemføres forskellige tiltag, der skal øge sikkerheden.

Der etableres således rumleriller i asfalten, både i vejmidten og i ydersiden af kørebanerne på hele strækningen, der kan advare bilister om, at de nu er ved at komme for langt ind over midten på vejen eller ud i rabatten.

På strækningen gennem Lyne by fastholdes hastighedsbegrænsningen på 50 kilometer i timen.

Visse steder bliver er etableret overhalingsforbud, hvis det er nødvendigt.

Der opsættes cirka tre kilometer nyt autoværn på strækningen for at skærme mod påkørselsfarlige genstande, der kan være på skråninger med for stejle hældninger, større træer og så videre.

Hvor det er muligt, fjernes de påkørselsfarlige genstande, især større selvsåede træer og buske.

Hos kommunen mødes ændringen med lovord. Forvaltningen vurderer, at en ændring i hastighedsbegrænsningen vil være til stor gavn for både pendlere, erhvervstransporter og øvrige trafikanter på ruten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce