Annonce
Sport

Fra 12 til 3 i bestyrelsen og masser ny sport: Nu vil landsby sætte skub i idrætsforeningen

Badminton har ligget stille i Fjelstervang, men ketcher-folket har fattet nyt mod, og nu har man to hold. Foruden succes med badminton vil den lokale idrætsforening satse på andre nye tilbud for at lokke de lokale i gang med motionen. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Nye sportsgrene, samarbejde med andre aktører og en ny bestyrelse skal skabe fremdrift i landsbyens idrætsforening.

FJELSTERVANG: Efter nogle år med udfordringer blomstrer optimismen så småt hos idrætsforeningen i Fjelstervang. Sidste år genoplivede foreningen badmintonafdelingen, og nu er den så stor en succes, at hold nummer to er kommet til.

Onsdag aften tager landsbyens idrætsforening så næste skridt for at sætte fut i fritidslivet i Fjelstervang. Her forventer bestyrelsen at vinde opbakning til en ny kurs for foreningen, når der bliver holdt en ekstraordinær generalforsamling.

Bestyrelsen skal skæres ned fra 12 til 3 medlemmer. For det skal tage kortere tid at beslutte, hvordan foreningen skal drives, og hvordan man kan udvikle den. Det mener Dorte Sørensen, som har fået overdraget formandsansvaret, og som forventes at blive godkendt som formand på den ekstraordinære generalforsamling.

Hun har oplevet, at de fleste bestyrelsesmedlemmer som oftest har brændt for den sportsgren, de har repræsenteret, men nok også har syntes, det har været mindre interessant at skulle forholde sig til, hvad der foregår i de andre afdelinger.

Annonce

Vi bliver nødt til at udvikle os. Det kan ikke bare nytte, vi har de samme tilbud som for 20 år siden.

Dorte Sørensen, Fjelstervang Idrætsforening

En mere synlig forening

Den udfordring vil man nu løse ved at skabe en langt mindre bestyrelse, som skal drive alt det praktiske fra børneattester til indkøb af udstyr, og som samtidig udvælger de nye sportsgrene, foreningen vil kaste sig over.

- Medlemmerne vil se, at der sker en del nye tiltag. De vil opleve en lidt mere synlig idrætsforening, siger Dorte Sørensen.

Målet er at gafle nye medlemmer fra nogle af de grupper, som ikke nødvendigvis slider halgulvet tyndt i forvejen. Derfor opretter man nu hold inden for funktionel træning: Tre hold for henholdsvis voksne kvinder, voksne og ældre over 55 år samt for teenagere. Det nye fokus på funktionel træning med vægte og lignende sker i samarbejde med fitnesscentret Sundhedsfabrikken i Herning.

Med samarbejdet løser Fjelstervang Idrætsforening den udfordring, det kan være at finde flere nye frivillige trænere i en landsby på omtrent 430 indbyggere. Deltagerne på holdene kan samtidig være sikre på, at der ved sygdom eller ferier altid er en anden instruktør fra fitnesscentret til at tage over.

Vi bliver nødt til at udvikle

Dorte Sørensen regner med, at de nye fitness- og bevægelseshold bare bliver nogle af eksemplerne på nye tilbud, man vil se i Fjelstervang over de kommende år. For der vil også kunne blive plads til alt fra jumping fitness til e-sport.

- Vi bliver nødt til at udvikle os. Det kan ikke bare nytte, vi har de samme tilbud som for 20 år siden, siger hun.

Håbet er, at foreningen kan rykke fra omtrent 300 til 350 medlemmer.

For at tiltrække sportsglade mennesker til idrætsforeningen er det vigtigt, man øger samarbejdet med andre lokale aktører, mener 28-årige Dorte Sørensen. Hun sidder i byens styregruppe, og hun håber, at samarbejdet med skolen, FDF og andre aktører kan øge opmærksomheden om byens foreningsliv på kryds og tværs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce