Annonce
Vestjylland

Fra 10 til 2 centimeter på lyntestcentre - men hvornår?

Eventuelle ubrugte kviktest af den nuværende type bliver returneret, så snart de nye og mere skånsomme test ankommer. For ventetiden på den test, der forhåbentlig kan lokke flere til lyntestcentrene, skal ikke være længere end højest nødvendig, lover Falck. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Danmark har købt 10 millioner af en nyudviklet lyntest, som kun skal to-tre centimeter op i næsen.
Annonce

Midtjylland: Når du i dag bliver podet på et lyntestcenter, bliver podepinden stukket 10-14 centimeter ind i næsen. Helt ind til næsesvælgets bagvæg, hvor den bliver kørt rundt i noget, der føles som en evighed.

Dagene for den type lyntest er dog talte. Danmark har nemlig købt 10 millioner af en nyudviklet lyntest, som kun skal to-tre centimeter op i næsen, og dermed er knap så ubehagelig.

Som illustrationen viser, skal podepinden i dag helt ind til næsesvælgets bagvæg. Men den type test er snart fortid. Inden længe kan du nøjes med at få vatpinden stukket ganske få centimeter ind i næsen. Foto: Birgitte Carol Heiberg/Scanpix

400.000 af den nye type test er allerede kommet til landet, og i næste uge følger endnu et læs.

Så nu er spørgsmålet bare: Hvornår?

Hvornår kan man gå ind på et midtjysk lyntestcenter og slippe med at få stukket vatpinden et par centimeter ind i næsen?

- Hurtigst muligt. Jeg kan ikke sætte en konkret dato på, men vi skifter til den nye testtype, så snart vi modtager den, siger Martin Betzer, der er kvalitets- og udviklingschef hos Falck.

- Vi er klar over, at der er nogle, der undlader at lade sig teste på grund af generne fra den nuværende, så derfor skifter vi selvfølgelig til den mere skånsomme testtype, så snart vi har den. Der bliver ikke noget med, at vi skal opbruge den gamle testtype først. Hvis vi har flere af den tilbage, når den nye ankommer, bliver den sendt retur, for det er samme leverandør til begge test, uddyber han.

Annonce

Sikker test

Når Martin Betzer ikke kan sætte en konkret dato på, er det fordi, han endnu ikke har kunnet få en leveringsdato fra leverandøren.

Men den klare forventning er, at det bliver i allernærmeste fremtid, og når det sker, lover Falck at råbe højt om det.

- Vi melder ud på vores hjemmeside og i pressen, så snart de nye test ankommer, da vi selvfølgelig håber, at det vil få flere til at lade sig teste, siger Martin Betzer.

Ifølge Sundhedsministeriet er pålideligheden af den nye type kviktest lige så god som de test, der på nuværende tidspunkt bliver brugt på lyntestcentrene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Ringkøbing-Skjern

Søndagens coronatal: Ingen nye smittede dagen før afgangseleverne vender tilbage skole

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Annonce