Annonce
112

Frækt: Tyve kom tilbage, da politiet tog af sted

Tyveknægtene vendte tilbage til autoværkstedet, da politiet kørte derfra. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM
To gange måtte politiet i nat til Finderup Autoværksted, hvor tyvene var stålsat på at bryde ind.

SKJERN: Tyverialarmen gik i gang hos Finderup Auto ved Skjern natten til fredag omkring kl. 3. Politiet blev kaldt til stedet og kunne se, at der var smidt en flise gennem en rude på bygningens bagside. Tyvene havde været inde og åbnet flere skabe, men der var umiddelbart intet stjålet. Videoovervågningen viste, at det var to spinkle mænd, der stod bag ugerningen.

- Den ene var klædt i en hvid jakke og bar en pandelampe, mens den anden mand havde en mørk jakke på, fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Politiet forlod stedet efter en times tid, efter der var sat en plade op i det knuste vindue. Men der gik dog ikke længe, førend patruljen måtte tilbage til autoværkstedet. Tyvene var nemlig vendt tilbage og havde trykket pladen inde. Denne gang stjal de en dørnøgle fra værkstedet.

- På videoovervågningen kunne betjentene denne gang se tre mænd, heriblandt manden med den hvide jakke, fortæller politikommissæren.

Bjørn Bo Nørgaard fortæller også, at der blev sikret både DNA og et par markante sålaftryk fra autoværkstedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

BN 25 734 er blevet stjålet

Leder For abonnenter

Kirken skal være åben for alle på én gang

Vi kan efterhånden ikke være i tvivl om, at følgende ligesom er måden at opføre sig på lige nu: Bliv hjemme. Hold afstand. Undgå nærkontakt med andre. Statsminister Mette Frederiksen har sagt det mere end én gang. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har sagt det mere end én gang. Næsten alle fra 7 til 97 år kan gentage de tre opfordringer, hvis de bliver vækket midt om natten. Når det er sagt, var det lige før, at jeg fik fornemmelsen af, at en af statsministerens holdkammerater, kirkeminister Joy Mogensen, havde pjækket fra sit job de seneste uger. Det var i hvert et faktum, at 1. april - og nej, det var ikke en aprilsnar - blev ideen om at genåbne kirkerne i løbet af påsken lanceret. Større form for modstrid med de regler, myndighederne selv har opstillet for at undgå, at coronasmitten spreder sig, skal der ledes lang tid efter. Bare tanken om at samle kirkegængere, og der er altså tale om mange ældre mennesker med et skrøbeligt helbred, var langt ude. Samtidig er der ingen tvivl om, at både præster og menighedsråd har arbejdet hårdt og kreativt for, at kirkelivet har levet videre så godt som muligt. Det er blandt andet sket ved at sende ugens prædiken via sociale medier. Der er endda eksempler på flere til tilhørere til en prædiken på nettet i forhold til en traditionel prædiken, der som bekendt kræver, at folk kigger forbi kirken. Der vil dog stadig være faste kirkegængere, der ikke kan være med på de betingelser, og det kan ikke være rigtigt. Derfor var det glædeligt at læse, hvad provesteforeningens formand Peter Birchs blandt andet havde at sige om ministeriets idé: "Når vi genåbner, skal det være for, at vi kan samles. Den her udmelding lægger op til en påskefejring efter først til mølle-princippet, og det er uigennemtænkt. Det er uacceptabelt at gøre gudstjenesten til noget for nogle. Gudstjenesten er og skal altid være åben for alle". Om det er Peter Birchs udmelding, Joy Mogensen har fået tilsendt, eller om hun har slået øverste etage til efter en nedsmeltning, skal jeg lade stå hen i det uvisse. Et eller andet er der i hvert fald sket fra 1. april til 2. april, for kirkerne forbliver lukket i påsken, og sådan skal det selvfølgelig være.

Annonce