Annonce
Ringkøbing

'Fotovognen' på foredrags-turné: Nysgerrige tv-reportere sælger masser af billetter

Sammen med fotograf Line Morell Holm har journalisterne Vibeke Nipper (t.v.) og Anders Toft Bro stor succes med at tage på tur med 'Fotovognen' rundt om i Midt- og Vestjylland. Pressefoto: TV Midt-Vest
Serien om 'Fotovognen', der drager rundt til mindre bysamfund, er et stort hit på TV Midt-Vest. Det hitter også at arrangere foredrag med de to journalister Vibeke Nipper og Anders Toft Bro samt fotograf Line Morell Holm. I foråret trækker trioen håndbremsen i blandt andet Kloster og Hover, og der er godt gang i billetsalget.

Holmsland/Hover: Det siges, at alle mennesker har en historie at fortælle, og det nyder de godt af på TV Midt-Vest, når 'Fotovognen' ruller ud fra garagen i Holstebro.

De to journalister i de forreste sæder, Vibeke Nipper og Anders Toft Bro, har også noget at fortælle. Og der er tilsyneladende mange, der gerne vil lytte og have et godt grin.

Det kan lederen af Holmsland Idræts- og Kulturcenter snakke med om:

- Vi er blevet løbet over ende. Jeg skrev et opslag på Facebook en onsdag aften i starten af december, og næste morgen lå der 95 bestillinger på mail, siger Marlene Pedersen.

Hendes første tanke var, at foredraget med Vibeke Nipper og Anders Toft Bro tirsdag 21. april skulle afvikles i kulturcentrets multisal, men som følge af den store efterspørgsel på billetter er arrangementet nu flyttet ind i idrætshallen, og der er ikke flere pladser at gøre godt med.

I samråd med den regionale tv-station er det besluttet, at der skal være plads til 400 gæster til foredraget, så alle kan se og høre, hvad der foregår oppe på scenen:

- Vi havde 725 personer inde til Banko Karl i slutningen af oktober, men det var også et andet koncept, tilføjer Marlene Pedersen.

Annonce

Jeg skrev et opslag på Facebook en onsdag aften i starten af december, og næste morgen lå der 95 bestillinger på mail.

Marlene Pedersen, leder, Holmsland Idræts- og Kulturcenter

100 kroner for en billet

Lederen af Holmsland Idræts- og Kulturcenter fattede personligt interesse for at få et dybere kig ind i 'Fotovognen', da hun så, at Vibeke Nipper, Anders Toft Bro og fotograf Line Morell Holm var hyret til at besøge landsbysamfundet Idom-Råsted:

- Jeg tænkte, at det skal vi da også have til Holmsland, så det er rart at opleve, at folket bakker op, siger Marlene Pedersen.

Opbakning er der også i Hover, hvor trioen fra TV Midt-Vest kommer på besøg 24. marts.

- Der skal nok komme 200 mennesker ... og 375, hvis det går rigtig godt, siger formanden for Hover Torsted Friskoles Støtteforening, Mette Strøm, der mener, at 'der må være nogle, der mangler et sted at høre foredraget'.

Ifølge Mette Strøm tog det blot halvanden time at sælge 600 billetter til 'Fotovognen' i Idom-Råsted vest for Holstebro. I Hover-området er der indtil videre solgt omkring 100 billetter til en pris på 100 kroner stykket; inklusiv kaffe og kage.

- Der er ingen grund til at tage mere for det. Det skal være sådan, at både børn og voksne har råd til at komme med, tilføjer Mette Strøm.

Hun siger videre, at støtteforeningen endnu ikke har holdt møde om afviklingen af foredraget, og at der heller ikke er trykt plakater endnu. Når det sker, ventes der at komme yderligere gang i billetsalget.

Møder folk i øjenhøjde

Kirsten Axelsen, der er programchef på TV Midt-Vest, siger om den vedvarende succes med 'Fotovognen', som første gang rullede ud på vejene 30. august 2017:

- Det er jo hyggeligt at være ude sammen med dem, og de har også overskud til at være lidt selvironiske.

Om Toft Bro, Nipper og Morell Holm siger Kirsten Axelsen videre, at de favner både tunge, dybe historier og indslag, der mest af alt har karakter af sjov og ballade.

Fra sin direktørstol på den regionale tv-station glæder Lone Sunesen sig over, at de tre udsendte reportere 'møder folk i øjenhøjde':

- De er ærlige, og de er dem, de er. De kan noget, som man ikke kan lære på en skole. Der bliver grint meget, men der bliver grint sammen med dem, de møder. De har stor respekt for de folk, de møder, siger Lone Sunesen.

Tv-direktøren er fuldt ud bevidst om, at vi lever i en digital tid, hvor der ingen ende er på strømmen af nyheder.

- Men vi tror også meget på, at det har stor værdi at møde hinanden ansigt til ansigt, og derfor er det også vigtigt for os at komme ud dér, hvor folk er. Det kan noget, siger hun.

Ifølge direktøren på TV Midt-Vest, Lone Sunesen, hænger successen med programserien om 'Fotovognen' blandt andet sammen med, at de udsendte reportere udviser stor respekt for de folk, de møder. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce