Annonce
Ringkøbing

'Fotovognen' på foredrags-turné: Nysgerrige tv-reportere sælger masser af billetter

Sammen med fotograf Line Morell Holm har journalisterne Vibeke Nipper (t.v.) og Anders Toft Bro stor succes med at tage på tur med 'Fotovognen' rundt om i Midt- og Vestjylland. Pressefoto: TV Midt-Vest
Serien om 'Fotovognen', der drager rundt til mindre bysamfund, er et stort hit på TV Midt-Vest. Det hitter også at arrangere foredrag med de to journalister Vibeke Nipper og Anders Toft Bro samt fotograf Line Morell Holm. I foråret trækker trioen håndbremsen i blandt andet Kloster og Hover, og der er godt gang i billetsalget.
Annonce

Holmsland/Hover: Det siges, at alle mennesker har en historie at fortælle, og det nyder de godt af på TV Midt-Vest, når 'Fotovognen' ruller ud fra garagen i Holstebro.

De to journalister i de forreste sæder, Vibeke Nipper og Anders Toft Bro, har også noget at fortælle. Og der er tilsyneladende mange, der gerne vil lytte og have et godt grin.

Det kan lederen af Holmsland Idræts- og Kulturcenter snakke med om:

- Vi er blevet løbet over ende. Jeg skrev et opslag på Facebook en onsdag aften i starten af december, og næste morgen lå der 95 bestillinger på mail, siger Marlene Pedersen.

Hendes første tanke var, at foredraget med Vibeke Nipper og Anders Toft Bro tirsdag 21. april skulle afvikles i kulturcentrets multisal, men som følge af den store efterspørgsel på billetter er arrangementet nu flyttet ind i idrætshallen, og der er ikke flere pladser at gøre godt med.

I samråd med den regionale tv-station er det besluttet, at der skal være plads til 400 gæster til foredraget, så alle kan se og høre, hvad der foregår oppe på scenen:

- Vi havde 725 personer inde til Banko Karl i slutningen af oktober, men det var også et andet koncept, tilføjer Marlene Pedersen.

Jeg skrev et opslag på Facebook en onsdag aften i starten af december, og næste morgen lå der 95 bestillinger på mail.

Marlene Pedersen, leder, Holmsland Idræts- og Kulturcenter

Annonce

100 kroner for en billet

Lederen af Holmsland Idræts- og Kulturcenter fattede personligt interesse for at få et dybere kig ind i 'Fotovognen', da hun så, at Vibeke Nipper, Anders Toft Bro og fotograf Line Morell Holm var hyret til at besøge landsbysamfundet Idom-Råsted:

- Jeg tænkte, at det skal vi da også have til Holmsland, så det er rart at opleve, at folket bakker op, siger Marlene Pedersen.

Opbakning er der også i Hover, hvor trioen fra TV Midt-Vest kommer på besøg 24. marts.

- Der skal nok komme 200 mennesker ... og 375, hvis det går rigtig godt, siger formanden for Hover Torsted Friskoles Støtteforening, Mette Strøm, der mener, at 'der må være nogle, der mangler et sted at høre foredraget'.

Ifølge Mette Strøm tog det blot halvanden time at sælge 600 billetter til 'Fotovognen' i Idom-Råsted vest for Holstebro. I Hover-området er der indtil videre solgt omkring 100 billetter til en pris på 100 kroner stykket; inklusiv kaffe og kage.

- Der er ingen grund til at tage mere for det. Det skal være sådan, at både børn og voksne har råd til at komme med, tilføjer Mette Strøm.

Hun siger videre, at støtteforeningen endnu ikke har holdt møde om afviklingen af foredraget, og at der heller ikke er trykt plakater endnu. Når det sker, ventes der at komme yderligere gang i billetsalget.

Annonce

Møder folk i øjenhøjde

Kirsten Axelsen, der er programchef på TV Midt-Vest, siger om den vedvarende succes med 'Fotovognen', som første gang rullede ud på vejene 30. august 2017:

- Det er jo hyggeligt at være ude sammen med dem, og de har også overskud til at være lidt selvironiske.

Om Toft Bro, Nipper og Morell Holm siger Kirsten Axelsen videre, at de favner både tunge, dybe historier og indslag, der mest af alt har karakter af sjov og ballade.

Fra sin direktørstol på den regionale tv-station glæder Lone Sunesen sig over, at de tre udsendte reportere 'møder folk i øjenhøjde':

- De er ærlige, og de er dem, de er. De kan noget, som man ikke kan lære på en skole. Der bliver grint meget, men der bliver grint sammen med dem, de møder. De har stor respekt for de folk, de møder, siger Lone Sunesen.

Tv-direktøren er fuldt ud bevidst om, at vi lever i en digital tid, hvor der ingen ende er på strømmen af nyheder.

- Men vi tror også meget på, at det har stor værdi at møde hinanden ansigt til ansigt, og derfor er det også vigtigt for os at komme ud dér, hvor folk er. Det kan noget, siger hun.

Ifølge direktøren på TV Midt-Vest, Lone Sunesen, hænger successen med programserien om 'Fotovognen' blandt andet sammen med, at de udsendte reportere udviser stor respekt for de folk, de møder. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Udsigt til coronabenspænd: Fjelstervang vil overvære det sidste slag om skolerne

Skjern Håndbold

Skjern spiller bedre og bedre, men sakker bagud: Cheftræner havde gerne set dobbelt pointhøst

Annonce