Annonce
Ringkøbing

Fotografens bar er åben: Berusede sommerfugle på Café Den Lilla Blomme

Den sidste måned af sommeren er her i august, hvor naturens gaver begynder at kunne hentes derude i form af bær, frugter og svampe.

De første kantareller har været i skoven et stykke tid, og frugterne i haven begynder nu at komme. Snart bugner det af gode ting derude, som kan hentes helt gratis til husholdningen.

Om føje tid kan vi begynde høre hjortene begynder at grynte sensommerens første strofer over skov og enge. Det er dog en helt egen historie, og når det sker lidt senere på året, kommer jeg sikkert tilbage til det.

Men nu i august behøver man ikke tage langt ud i Naturens Rige for at få en på opleveren. De små nære ting i naturen er lige uden for døren, og netop nu er blommerne ved at modne. De første, som ormene for længst har taget sig af og forhindret i at blive til menneskeføde, har længe været at finde under træet i haven. Nogen mener, at året i år er et særligt stort blommeår, men sidste år havde vi her i haven også rigtig mange blommer - faktisk flere end i år.

Hvad der er er ret eller vrang i det postulat, er vel hen til beskueren. Fakta er, at blommerne er der nu, og de smager godt.

Bevæbnet med en stol, telelinse, et dårligt fotostativ og en teleconverter plantede jeg mig i god ro og orden under blommetræet for at følge med i, hvad de nu lettere rådne og gærede nedfaldsblommer, jeg havde skrabt sammen i en bunke ved komposten, kunne tiltrække at vingede vilde venner.

Jeg kom ikke til at vente ret længe, før de første hvepse, spyfluer og admiralsommerfugle begyndte at flyve rundt og gik til "baren", så at sige.

Smilende kom jeg til at tænke på operetten "Pinafore" og admiralens vise - sommerfuglene havde i hvert fald både kors og bånd og stjerner på, og når de var færdige ved blommebaren, flaksede de godt berusede op på komposten for at hvile og sove den lille tørst ud.

Jo, den lille, nære natur kan også give natursyn og oplevelser, hvis man kikker efter. Prøv at gå ud - altså helt uden for! - og se, hvad der sker, når du kommer lidt væk fra iPad, mobil og tossekasse.

Annonce
Cafe blomme er åben :Foto: Jørgen Kirk
Cafe blomme er åben :Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];