Annonce
Erhverv

Fossflakes høster gevinst af digitalisering

En medfinansiering fra Erhvervshus Midtjylland sikrer Fossflakes A/S i Skive optimal udnyttelse af et nyt automatisk anlæg til produktion af puder.
Annonce

SKIVE: Hovedpuder og dyner fra Fossflakes A/S bidrager til en mere behagelig søvn i 30 lande verden over.

Samtlige dyner og puder bliver fremstillet på virksomhedens egen fabrik i Skive med 35 medarbejdere. Sådan har det været siden 2012, hvor produktionen af dyner blev trukket hjem fra Kina og Polen.

Salget af puder og dyner med det unikke fyld, som minder om snefnug, går strygende. Fyldet blev skabt af den 69-årige entreprenør og civilingeniør Lars E. Foss, som led af søvnløshed, og hans søn Adam Foss overtog virksomheden i 2005.

En kontakt fra Erhvervshus Midtjylland til virksomheden har ført til, at Fossflakes behov for digitalisering blev afklaret. Og efter virksomhedens investering i et automatisk produktionsanlæg til puder har erhvervshuset medfinansieret køb af viden hos eksterne konsulenter.

- Det har haft stor værdi for os og sikret en mere dynamisk proces, hvor medarbejderne skulle til at arbejde på en ny måde og igennem mange læringsprocesser, og det har været virkelig godt med konsulenter udefra, siger Bjarne Skov Nielsen, salgsdirektør (CSO) i Fossflakes.

Forløbet på Fossflakes' fabrik i Skive har varet cirka et år. Blandt andet opsamlingen af fejl foregår nu digitalt i modsætning til tidligere, hvor de blev skrevet ned på lister og afleveret i administrationen, som så skrev dem ind.

- 10 målinger er bedre end 100 meninger. Vi er meget tilfredse med resultatet, for vi har fået et bedre datagrundlag og en større og mere sikker viden. Den største gevinst er, at det anlæg, vi har investeret i, hurtigere er kommet til at køre optimalt, siger Bjarne Skov Nielsen.

Virksomheden forventer de kommende år at høste endnu flere gevinster af de værktøjer, Fossflakes har investeret i, så det kommer til at afspejle sig på bundlinjen. Hvis alt går efter planen, er omsætningen fordoblet om fem år.

Hvis alt går efter planen, er omsætningen fordoblet om fem år hos Fossflakes i Skive. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

En god showcase i en svær tid: Samarbejde har fået flere akademikere i job

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce