Annonce
Skjern Håndbold

Foryngelseskur i Skjern Håndbold til sommer - to unge talenter får lange kontrakter

Skjern Håndbolds kommende cheftræner Claus Dalgaard-Hansen i midten har fået to af sine ønskespillere på kontrakt i form af målmand Svend Rughave til venstre og bagspiller Jonathan Würtz til højre. Pressefoto
Til sommer bliver Skjern Håndbolds trup væsentligt forynget, når den 18-årige målmand Svend Rughave fra GOG og den 20-årige bagspiller Jonathan Würtz fra TTH Holstebro afløser Kasper Søndergaard og Björgvin Gustavsson.

Skjern: Noget tyder på, Skjern Håndbold går i gang med en kraftig foryngelseskur til sommer, når veteranerne Kasper Søndergaard og Björgvin Gustavsson stopper i klubben.

For tirsdag blev det offentliggjort, at Skjern Håndbold fra sommer har lavet lange aftaler med to unge talenter. Den kun 18-årige målmand Svend Rughave fra GOG har fået en treårig kontrakt, mens kontrakten med den 20-årige bagspiller Jonathan Würtz fra TTH Holstebro er på fire år.

Svend Rughave kommer til Skjern Håndbold fra GOG Håndbold, hvor han har spillet de seneste to sæsoner.

- Skjern Håndbold skal være min nye klub, da det er her, jeg ser de bedste muligheder for at tage de næste skridt i min håndboldkarriere, samtidig med at klubbens værdier og visioner passer godt til mig. Og så har jeg bare savnet Jylland. Jeg glæder mig til at komme tættere på familien på Mors, fortæller Svend Rughave.

Han har ikke fået mange kampe på GOGs førstehold, hvor det kun er blevet til to kampe i denne sæson i konkurrence med Viktor Gisli Hallgrimsson og Søren Haagen.

- Jeg håber meget, at jeg får en større rolle i Skjern. Jeg er sikker på, jeg vil udvikle mig, når jeg får faste rammer i en førsteholdstrup at arbejde i, siger Svend Rughave, der kommer til at danne duo i Skjern Håndbold med Robin Haug.

Svend Rughave er lige omkring to meter høj, og vægten ligger omkring de 100 kilo.

- Jeg er sikker på, Robin og jeg kommer til at supplere hinanden fint. Jeg er en lidt anden type målmand. Mere afventende i min stil end Robin. Det skal nok blive godt, siger Svend Rughave.

Han går i 2. g på gymnasiet.

- Jeg regner med at fortsætte på gymnasiet i Tarm efter sommerferien. Det bliver nok sådan, at jeg bruger to år på at tage 3. g for at få det til at passe bedst muligt sammen med håndbolden, fortæller Svend Rughave.

En af grundene til at han har valgt Skjern, er at den kommende cheftræner er Claus Dalgaard-Hansen.

- Det giver fin mening for os begge, da vi har haft Claus Dalgaard-Hansen som træner tidligere som ungdomsspillere, fortæller Jonathan Würtz.

Claus Dalgaard-Hansen glæder sig over tilgangen af de to unge talenter, der begge flytter til Skjern til sommer.

- Jeg er meget tilfreds med tilgangen af Jonathan og Svend på lange kontrakter. De har begge stået højt på ønskelisten. Der er ingen tvivl om, at de begge to med deres kvaliteter vil bidrage positivt med videreudviklingen af Skjern Håndbold i de kommende sæsoner, siger Claus Dalgaard-Hansen i en pressemeddelelse fra Skjern Håndbold.

Jonathan Würtz er allerede blevet drillet lidt af holdkammeraterne i TTH Holstebro med, at han skifter til en klub, der i øjeblikket ligger under TTH i ligaen. TTH ligger på andenpladsen, mens Skjern ligger nummer tre.

- Tidligere var et skifte mellem de to klubber en større sag, men jeg er jo ikke rigtig TTH-er i og med, jeg først kom til klubben fra Fyn for et par år siden, så den der tidligere rivalisering har jeg ikke mærket noget til, fortæller Jonathan Würtz.

Han har ikke spillet så meget i TTH, som han gerne ville. Det har et par knæskader og nu en skulderskade været væsentlige årsager til.

- I Skjern håber jeg på, der vil være kortere vej til fast spilletid på førsteholdet. Hvis jeg var blevet i TTH Holstebro, havde vi været syv bagspillere i kamp om pladserne. Her er der færre. Da Skjern meldte sig på banen, så glemte jeg hurtigt alt om de andre muligheder, jeg havde, for i Skjern får jeg alle de ting, jeg søgte hos en kommende klub, og det er jeg meget glad for. Med Claus Dalgaard-Hansen som træner er Skjern det perfekte skifte for mig lige nu. På det her tidspunkt i min karriere har jeg brug for at få en større rolle på et hold, end jeg har haft i TTH. Jeg ser meget frem til at udvikle mig som spiller i et fantastisk håndboldmiljø i Skjern, hvor rammerne garanteret er lige så gode, som de er i TTH. Jeg glæder mig også til at opleve hele Skjern som både by og håndboldklub, og jeg er stolt over at få muligheden for at trække i den grønne trøje, siger Jonathan Würtz, der både kan bruges som playmaker og venstre back.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kommunalforsker: Der kan være tale om inhabilitet i Ørskov-sag

112

Bilist uenig med unge i brød-sag

Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce