Annonce
Ringkøbing

Fortsat ingen patienter: Feriecenter fortsætter som corona-aflastning frem til oktober

Feriecentret i Stadil skal være aflastnings- og isolationscenter frem til oktober - selv om der formentlig ikke er nogen patienter. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Borgmester har netop forlænget kommunens lejeaftale med feriecentret i Stadil i yderligere tre måneder, selv om der i løbet af de første tre måneder ikke har været en eneste patient indlagt på centret, der midlertidigt er bygget om til aflastningscenter.
Annonce

Stadil: Mens sygehuse på stribe lukker ned for deres covid-afsnit, Regions Midtjylland har i alt ni indlagte, og det er mere end en uge siden, der blev registreret nye coronasmittede i Ringkøbing-Skjern, er kommunens lejeaftale med feriecenteret i Stadil forlænget frem til oktober.

Centret blev sidst i marts omdannet til aflastningscenter med op til 14 pladser, som skulle bruges til borgere, der blev udskrevet for tidligere fra sygehus for at gøre plads til coronasmittede. Presset er imidlertid udeblevet. Der har foreløbigt ikke været en eneste patient i det ombyggede feriecenter.

Når borgmesteren nu alligevel har indgået en ny lejeaftale, er det, fordi kommunen er blevet bedt om også at stille isolationsfaciliteter til rådighed. Der skal nemlig, ifølge en aftale mellem regeringen og Folketingets partier, være mulighed for, at coronasmittede kan isoleres uden for deres eget hjem, hvis de bliver syge.

Det er intentionen, at centret i Stadil både vil kunne fungere som aflastningscenter og isolationscenter.

De tre måneders husleje løber op i 193.000 kroner. Det er langt fra de eneste penge, der er brugt på aflastningscentret. De første tre måneder skulle der naturligvis også betales husleje. Inden det er der brug op mod 300.000 kroner på at transformere feriecentret, der tidligere var plejehjem, til aflastningscenter. Og det vil koste 100.000 kroner i ombygning, når kommunen forlader stedet.

Ifølge Ringkøbing-Skjern Kommune har andre kommuner forhørt sig om muligheden for et samarbejde om isolationsfaciliteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce