Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fortsat grænselukning koster kassen: Mister turistomsætning for mere end en milliard

Det koster mere end en milliard at grænserne er lukket i påsken. Arkivfoto Jørgen Kirk
Borgmester Hans Østergaard (V) og to borgmesterkolleger appellerer til grænseåbning 10. maj. Lukningen i påsken vil koste en tredjedel af Ringkøbing-Skjerns turistomsætning.

Ringkøbing-Skjern: Det gør rigtig ondt på turistindustrien, at grænserne forbliver lukket.

Det viser tørre tal fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

De senere år er kommunens turistomsætning vokset til mere end fire milliarder kroner. 30 procent af omsætningen ligger i påskesæsonen. Det betyder, at grænselukningen på grund af coronavirus giver tabt omsætning for omkring 1,2 milliarder kroner.

- Derfor er det af stor betydning, at Danmark åbnes op igen, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Jeg har virkelig en forhåbning om, at grænserne kan åbnes igen allerede fra den 10. maj. Derefter vil der fortsat være en forsigtig og stille periode, men kan vi få udenlandske turister til at vende tilbage senere i maj, vil jeg mene, at vi kan indhente noget af det tabte, siger borgmester Hans Østergaard i en pressemeddelelse.

Og den holdning er han ikke alene om. Også hans borgmesterkollegaer Erik Buhl (V) fra Varde og Mogens Gade (V) fra Jammerbugt kommuner appeller til statsministeren om en genåbning af grænserne fra den 10. maj.

Hans Østergaard havde forud for statsministerens pressemøde mandag aften krydset fingre for en grænseåbning, netop fordi de lukkede grænser rammer den vestjyske økonomi så hårdt. Men den udeblev som bekendt.

Coronakrisen er et hårdt slag for hele den danske turistindustri. Ifølge VisitDenmark står turismen til et omsætningstab fra marts til maj på i alt 15 milliarder kroner. Og en stor del af nedgangen rammer altså kystkommunerne, som lige nu må se langt efter de tyske turister.

Derfor bliver der arbejdet på planer om at intensivere markedsføringen i håb om at kunne lokke nye turister til de vestjyske feriehuse, hoteller og campingpladser i håbet om at kunne forlænge højsæsonen.

I Ringkøbing-Skjern har mellem 2000 og 2500 mennesker job indenfor turisterhvervet. En del af de arbejdspladser risikerer at forvinde, mens krisen står på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce