Annonce
Videbæk

Fortiden og fremtiden mødtes: 40 år gammel spade tog første spadestik til sundhedsfællesskab

Jørgen Clausen (t.v.) og Hans Østergaard (t.h.) tog i fællesskab det første spadestik til sundhedsfællesskabet som repræsentant for de grupper, der står bag bygningen - kommunen og byen. Foto: Cecilie Thusing Nielsen
Borgerne i Vorgod-Barde er med fredagens første spadestik et skridt nærmere en realisering af et sundhedsfællesskab, som byen sammen med kommunen har arbejdet med.
Annonce

Vorgod-Barde: Med sol i ansigterne kunne borgmester Hans Østergaard (V) og halformand Jørgen Clausen tage første spadestik til et nyt sundhedsfællesskab.

Et spadestik, der på mange måder var symbolsk.

Spadestikket - eller spadestikkene - blev taget synkront, men med hver sin spade. På præcis samme måde er sundhedsfællesskabet blevet en realitet; synkront, men i to spor.

Sådan er projektet blevet til

Sundhedsfællesskabsprojektet i Vorgod-Barde kører ad to spor

Det ene står Ringkøbing-Skjern Kommune for og består af opførelse af et lægehus, som finansieres med 6,4 millioner kroner fra Sundheds- og Ældreministeriets puljemidler og 500.000 kroner fra Ringkøbing-Skjern Kommune

Det andet spor står Vorgod-Barde Hallen for og består af en tilbygning på cirka 683 m2 til idrætshallen, som skal bruges til fysioterapi, holdtræning og træningslokaler samt fitness. Dette finansieres lokalt

Og det fremhævede borgmesteren også i sin tale forud for spadestikket.

- Det er meget imponerende, og for mig er der ingen tvivl om, at der her er tale om et mønstereksempel på, hvad vi kan løse i fællesskab, at det kan betale sig at gøre en stor indsats og at være i besiddelse af en stor portion vedholdenhed. Det skal både I og kommunens medarbejdere have stor ros for, sagde han til de omkring 50 fremmødte og bemærkede, at det slet ikke var nogen dårlig aftale for kommunen med det kommende sundhedsfællesskab:

- Det kommende lægehus bliver en kommunalt ejet bygning. Det var ikke helt så galt at ansøge staten om 6,4 millioner kroner for så efterfølgende at få bygningen foræret. Det var ikke så gal en løsning. Det kan vi godt lide.

Her hentydede han til, at Vorgod-Barde Hallen og byens borgere blandt andet har samlet 2.645.450 kroner ind og kæmpet for at udvide kommunens sundhedshus-planer til et sundhedsfællesskab, hvor der foruden læge også bliver plads til en fysioterapeut og en udvidelse af hallen i form af træningsrum.

Annonce

Ros til borgerne

Samtidig symboliserede spadestikket både det, der var, og det, der kommer, da borgmesteren trykkede med sin fod på en skinnende spade, som reflekterede solens stråler, ned i sandet foran Vorgod-Barde Hallen, mens hallens formand, Jørgen Clausen, havde grebet om en model med et noget mere rustikt udseende og mange år på bagen.


Jeres indsats viser tydeligt, at der her i Vorgod-Barde er en helt særlig tilgang til tingene. I sætter jer ikke ned og venter på, at andre kommer og gør arbejdet for jer. I tager ansvar, og I er handlekraftige.

Hans Østergaard (V), borgmester


40 år for at være helt præcis, for selv samme spade blev også brugt, da det første spadestik til Vorgod-Barde Hallen i sin tid blev taget, afslørede formanden i sin tale.

Det udløste "kæmpestor respekt" fra borgmesteren, at det borgerne har stået sammen om først bygningen og nu udvidelsen af byens hal.

- Jeres indsats viser tydeligt, at der her i Vorgod-Barde er en helt særlig tilgang til tingene. I sætter jer ikke ned og venter på, at andre kommer og gør arbejdet for jer. I tager ansvar, og I er handlekraftige, sagde Hans Østergaard (V).

Hans Østergaard afslørede, at det er en fornøjelse at være borgmester i en kommune med landsbyer, der viser sådan et lokalt engagement, som det er tilfældet i Vorgod-Barde. Foto: Cecilie Thusing Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce