Annonce
Ringkøbing

Fortællinger om den gamle fugleforening i Ringkøbing

Udover at fortælle om gamle dage, så vil Per Bangsgaard fortælle om Biæderen, der er ynglefugl i Sønderjylland. PR-Foto

Ringkøbing: Det er nok bekendt for de fleste, at der i Ringkøbing-området er en fugleforening kendt under navnet "Ringkøbing-Skjern Fugleforening". Den blev grundlagt i 1998.

Hvad nok ikke ret mange ved eller husker er, at der også i "gamle dage" - tilbage i 1960'erne - var en fugleforening i Ringkøbing. Der er så vidt vides ikke nulevende medlemmer af den daværende fugleforening. Men fire efterkommere, hvis forældre dengang var medlem af fugleforeningen, kommer på besøg i Ringkøbing-Skjern Fugleforening onsdag den 22. januar for at fortælle om "den gamle fugleforening", som de husker den fra deres tidligste ungdom.

Det er Per Bangsgaard, Peter Midtgaard, Jens Jørn Kallesø og Jørgen Kirk.

Per Bangsgaard vil efterfølgende holde et foredrag om oplevelser med fugle i Sydafrika samt fortælle om "Biæderen", hvoraf der findes en ynglekoloni i Sønderjylland, og som han har skrevet en bog om.

Arrangement finder sted i Medborgerhuset på Herningvej fra klokken 19.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce