Annonce
Skjern

Fortællingen fejres på folkeminde-samlerens fødselsdag

Evald Tang Kristensen var folkemindesamler og dokumenterede fortællinger om livet på landet. Fortællingens dag er på hans fødselsdag. PR-foto
Annonce

SKJERN: Igen i år fejrer Skjern Bibliotek Fortællingens Dag på Evald Tang Kristensens fødselsdag, søndag den 24. januar. Det sker mellem klokken 14.30 og 16. Evald Tang Kristensen var folkemindesamler, og vandrede rundt i Danmark for at få folk til at fortælle om deres liv og hvad de kunne huske fra egnen.

Med rod i urgammel ordkunst bygger nutidige fortællere bro mellem folkelige kulturelle over leveringer og det aktuelle daglige liv. Mundtlig fortælling som scenekunst skaber et særligt rum mellem fortæller og tilhørere, som skaber billeder, fremkalder følelser og gør os klogere på livet og os selv. I alle tider og i alle kulturer er der blevet fortalt og i nutiden står fortællingen stærkt.

Vestjyllands Fortællere er én blandt mange fortællerkredse i Danmark, der dyrker denne levende mundtlige fortælling i alle dens afskygninger: Sagn, myter og eventyr inklusive de jyske folkeeventyr, som Evald Tang Kristensen indsamlede. Men også litterære fortællinger, personlige livsfortællinger og andre former for fortælle- og scenekunst.

Gratis billetter kan printes fra bibliotekets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Et tankevækkende advarselsskud for boven

Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce