Hvide Sande

Fortælling om kunstnerbolig er nået helt til Australien

Billedhugger Bodil Arbjerg Lundby var en af de mange kunstnere, der i 2018-sæsonen nød at tilbringe 14 dage i Kunstnerboligen Art 56 på Tyskerhavnen i Hvide Sande. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Omkring 50 personer har lagt billet ind på et 14 dage langt pusterum i Kunstnerboligen Art 56 i Hvide Sande i 2019, hvor der bliver udbudt 11 ophold.

Hvide Sande: Hvis man er kunstmaler og får tildelt et 14 dage langt og temmelig billigt ophold i feriehuset Art 56 i Hvide Sande, bør man nok ty til lyse og venlige penselstrøg for en stund.

For det er lidt af et kunststykke at sikre sig midlertidig adresse på Tyskerhavnen, hvor der i 2019 bliver udbudt i alt 11 ophold fra starten af april til slutningen af oktober. Ansøgningsfristen er netop udløbet, og der er nu omkring 50 bud at forholde sig til; en fordobling sammenlignet med i år:

- Vi sætter pris på den store interesse for vores bolig, da vi synes, det er et unikt tilbud til kunstnere. De sætter stor pris på det, fordi de oplever det autentiske Hvide Sande med livet på den lille havn, siger Lei Iben Raunow Andersen, destinationsmanager i Holmland Klit Turistforening, der står bag driften af Kunstnerboligen Art 56:

- Vi har fået interesse fra Danmark, Italien, Tyskland og sågar Australien. Mange af de kunstnere, som har været i Kunstnerboligen, har givet deres venner et hint omkring stedet, og derved har folk hørt om det, tilføjer Lei Iben Raunow Andersen.

Mange af de kunstnere, som har været i Kunstnerboligen, har givet deres venner et hint omkring stedet, og derved har folk hørt om det

Lei Iben Raunow Andersen, destinationsmanager, Holmsland Klit Turistforening

Kunstnerbolig

Kunstnerboligen Art 56 er bygget i samme stil som de gamle redskabshuse på Tyskerhavnen i Hvide Sande.Huset er på omkring 50 kvadratmeter - udover atelier/åbent værksted er der også et mindre køkken, toilet og en soveafdeling med plads til to personer.

Boligen udbydes i perioder af 14 dage med ind- og udflytning om fredagen.

Som beboer i Kunstnerboligen er man forpligtet til at have åbent atelier fra søndag til torsdag i tidsrummet fra kl. 12 til 16.

Der skal betales et depositum for at flytte ind, men ellers betales der kun for forbrug af el, vand og varme.

I 2019 rykker den første kunstner ind i Art 56 fredag 5. april, og 25. oktober bliver der lukket og slukket for sæsonen.

Får svar inden jul

Det unikke, lille træhus på omkring 50 kvadratmeter blev taget i brug i 2016, og lige siden har det arbejdende værksted været godt besøg - af såvel kunstnere som gæster, der frit kan følge med i, hvad der foregår på fem af ugens syv dage.

- Jeg hilste på næsten hver eneste kunstner i den forgangne periode, og deres melding var soleklar - de stornød opholdet og følte sig meget privilegerede over, at de var blevet udvalgt, siger Lei Iben Raunow Andersen.

Sammen med kunstneren Flemming Rendbo vil hun inden for de kommende par uger foretage en udvælgelse, så alle ansøgere kan få svar inden jul:

- Til næste år vil der være fokus på at præsentere et differentieret udvalg af kunstnere med fokus på forskellig kunst, alder og nationalitet, tilføjer destinationsmanageren hos Holmsland Klit Turistforening.

Ifølge Lei Iben Raunow Andersen er der blandt de mange ansøgere kunstmalere, fotografer, keramikere, trædrejere, glaskunstnere og skulptører.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte