Hvide Sande

Fortælling om kunstnerbolig er nået helt til Australien

Billedhugger Bodil Arbjerg Lundby var en af de mange kunstnere, der i 2018-sæsonen nød at tilbringe 14 dage i Kunstnerboligen Art 56 på Tyskerhavnen i Hvide Sande. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Omkring 50 personer har lagt billet ind på et 14 dage langt pusterum i Kunstnerboligen Art 56 i Hvide Sande i 2019, hvor der bliver udbudt 11 ophold.

Hvide Sande: Hvis man er kunstmaler og får tildelt et 14 dage langt og temmelig billigt ophold i feriehuset Art 56 i Hvide Sande, bør man nok ty til lyse og venlige penselstrøg for en stund.

For det er lidt af et kunststykke at sikre sig midlertidig adresse på Tyskerhavnen, hvor der i 2019 bliver udbudt i alt 11 ophold fra starten af april til slutningen af oktober. Ansøgningsfristen er netop udløbet, og der er nu omkring 50 bud at forholde sig til; en fordobling sammenlignet med i år:

- Vi sætter pris på den store interesse for vores bolig, da vi synes, det er et unikt tilbud til kunstnere. De sætter stor pris på det, fordi de oplever det autentiske Hvide Sande med livet på den lille havn, siger Lei Iben Raunow Andersen, destinationsmanager i Holmland Klit Turistforening, der står bag driften af Kunstnerboligen Art 56:

- Vi har fået interesse fra Danmark, Italien, Tyskland og sågar Australien. Mange af de kunstnere, som har været i Kunstnerboligen, har givet deres venner et hint omkring stedet, og derved har folk hørt om det, tilføjer Lei Iben Raunow Andersen.

Mange af de kunstnere, som har været i Kunstnerboligen, har givet deres venner et hint omkring stedet, og derved har folk hørt om det

Lei Iben Raunow Andersen, destinationsmanager, Holmsland Klit Turistforening

Kunstnerbolig

Kunstnerboligen Art 56 er bygget i samme stil som de gamle redskabshuse på Tyskerhavnen i Hvide Sande.Huset er på omkring 50 kvadratmeter - udover atelier/åbent værksted er der også et mindre køkken, toilet og en soveafdeling med plads til to personer.

Boligen udbydes i perioder af 14 dage med ind- og udflytning om fredagen.

Som beboer i Kunstnerboligen er man forpligtet til at have åbent atelier fra søndag til torsdag i tidsrummet fra kl. 12 til 16.

Der skal betales et depositum for at flytte ind, men ellers betales der kun for forbrug af el, vand og varme.

I 2019 rykker den første kunstner ind i Art 56 fredag 5. april, og 25. oktober bliver der lukket og slukket for sæsonen.

Får svar inden jul

Det unikke, lille træhus på omkring 50 kvadratmeter blev taget i brug i 2016, og lige siden har det arbejdende værksted været godt besøg - af såvel kunstnere som gæster, der frit kan følge med i, hvad der foregår på fem af ugens syv dage.

- Jeg hilste på næsten hver eneste kunstner i den forgangne periode, og deres melding var soleklar - de stornød opholdet og følte sig meget privilegerede over, at de var blevet udvalgt, siger Lei Iben Raunow Andersen.

Sammen med kunstneren Flemming Rendbo vil hun inden for de kommende par uger foretage en udvælgelse, så alle ansøgere kan få svar inden jul:

- Til næste år vil der være fokus på at præsentere et differentieret udvalg af kunstnere med fokus på forskellig kunst, alder og nationalitet, tilføjer destinationsmanageren hos Holmsland Klit Turistforening.

Ifølge Lei Iben Raunow Andersen er der blandt de mange ansøgere kunstmalere, fotografer, keramikere, trædrejere, glaskunstnere og skulptører.

0/0
Hvide Sande

Festival, frivillige og fed musik: Og festen forsætter hele lørdagen

Hvide Sande

Waterz lægger fra land med ny hjemmeside

Hvide Sande

Klar til strandrace på fede cykler: 120 deltagere kan få en vild oplevelse

Hvide Sande

En sørgelig og fantastisk verden udstilles i kunstnerboligen

Kultur

Danmarks største havefest opgraderer oplevelsen: Det ser lovende ud

Hvide Sande

Skibsværft bygger ny hal til større fartøjer: Ansatte slipper for kulde og regn

112

Mobiltelefon stjålet fra bord

Erhverv

Borgmesteren: Vi er helt bevidste om de trafikale udfordringer - og vi gør noget ved dem!