Annonce
Ringkøbing

Forsyningsformand efter brud: Ingen dramatik - det er naturligt, at Søndervig selv vil stå for vandværket

Søndervig Vandværks forsyningsområde. Foto: Google
Ringkøbing-Skjern Forsynings bestyrelsesformand kalder det "udramatisk", at forsyningsselskabet har opsagt samarbejdet med Søndervig Vandværk efter uenigheder om priser på vand og anlægsopgaver.
Annonce

Søndervig: Ringkøbing-Skjern Forsyning har opsagt sin aftale med Søndervig Vandværk, som nu vælger at gå solo.

Der er meldt investeringer på 18 millioner kroner fra det nu uafhængige vandværk, der leverer vand til 2.342 kunder i området.

Bestyrelsesformanden for Ringkøbing-Skjern Forsyning, byrådsmedlem Helge Albertsen (S), ser det som en naturlig udvikling, at vandværket nu vælger at stå på egne ben.

- Det er i og for sig naturligt, at vandværket selv ønsker at stå for det med den udvikling, som Søndervig er i generelt. De er ved at have en del brugere, og ud fra den betragtning kan jeg godt forstå, at de gerne selv vil gøre tingene. Der er kommet en volumen i området, der danner grundlag for, at de selv kan forestå investeringer og ansættelse af medarbejdere, siger Helge Albertsen.

Annonce

Ingen dramatik

Det var ellers Ringkøbing-Skjern Forsyning, der i december opsagde samarbejdet med Søndervig Vandværk. Dette skete efter uenigheder om nogle varslede prisstigninger på vand, ligesom der var dialog i forbindelse med nogle varslede anlægsopgaver, som Søndervig Vandværk kunne få billigere ved tredjemand.


Vi har forsøgt at gøre tingene så billige som muligt også af hensyn til vores kunder, men også på et højt fagligt niveau set i lyset af, at det er investeringer, der skal holde i mange år.

Helge Albertsen, formand for Ringkøbing-Skjern Forsyning


- Jeg ser ikke noget dramatik i det som sådan. Overhovedet ikke. Vi har haft en god dialog, og vi har givet udtryk for vores holdninger, og vi har begrundet vores tilgang til anlægsomkostninger, og hvorfor vi vurderede, at det kostede, som det kostede. De har fundet en anden, som de mener, kan gøre det billigere. Og det skal vi overhovedet ikke kommentere på, siger Helge Albertsen og fortsætter:

- Vi har forsøgt at gøre tingene så billige som muligt, også af hensyn til vores kunder, men også på et højt fagligt niveau set i lyset af, at det er investeringer, der skal holde i mange år. Men hvis de har fundet nogle andre, der mener, de kan gøre det billigere, er det fint nok. Vi udliciterer også meget af vores arbejde, så det ser jeg ikke noget underligt i.

Helge Albertsen understreger, at bruddet med Søndervig Vandværk ikke får konsekvenser for forsyningens øvrige kunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Skjern

Ung narkobilist snuppet i Skjern

Annonce