Annonce
Hvide Sande

Forsyningsdirektør langer ud: Søndervig Vandværk var tilsyneladende helt uforberedt på ledningsbrud

Finn Jessen, der er direktør i Ringkøbing-Skjern Forsyning, siger at Søndervig Vandværk slet ikke var forberedt på vandbruddet for nylig. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Vandværksformand har mistet tilliden til Ringkøbing-Skjern Forsynings direktør Finn Jessen efter hans læserbrev i Dagbladet om ledningsbrud i Søndervig. Det må stå for hans egen regning, siger direktøren.

Annonce

Søndervig: Selv om der i sidste uge blev holdt forsoningsmøde mellem Søndervig Vandværk og Ringkøbing-Skjern Forsyning efter et dramatisk ledningsbrud, som tørlagde Søndervig i op mod ni timer, så er striden langt fra skrinlagt.

Godt nok nåede parterne til enighed om den fremtidige rollefordeling, hvis uheldet skulle være ude en anden gang. Men forsyningsdirektør Finn Jessen er så træt af, at avisartikler og kommentarer på de sociale medier sætter spørgsmålstegn ved selskabets og hans medarbejderes etik, moral og dygtighed, at han nu tager bladet fra munden i et læserbrev i Dagbladet.

Annonce

En kendt risiko

Her fortæller han blandt andet om flere års forskellig opfattelse af kvalitet mellem vandværket og forsyningen (som endte med at forsyningen har opsagt sin driftsaftale med det private vandværk til årsskiftet, red.) Han beskriver også, at det ikke burde komme bag på Søndervig Vandværk, at de selv skulle rydde op efter vandbrud, fordi det er "en kendt risiko for ethvert anlægsarbejde",at det kan gå galt.

- Søndervig Vandværk var tilsyneladende helt uforberedte på det. Det kan grundlæggende aldrig blive Ringkøbing-Skjern Forsynings ansvar, lyder det i læserbrevet.

Søndervig Vandværks formand Jens Hebroe undrer sig over angrebet i læserbrevet og over direktørens version.

- Jeg må sige, at jeg har mistet tilliden til forsyningsdirektøren. Det er ikke i orden at fare frem på den måde. Han har helt ret i, at vi ikke er enige om, hvordan man driver vandværk. Men vi har vores advokats ord for, at vores driftsaftale med forsyningen betyder, at det er forsyningens ansvar, hvis der skulle ske ledningsbrud som dét, der skete forleden, fastholder Jens Hebroe.

Annonce

Ligegyldigt hvem

Da Dagbladet kontakter forsyningsdirektør Finn Jessen, siger han kort:

- Den manglende tillid må stå for vandværksformandens egen regning. I forhold til det konkrete ledningsbrud, så er det sådan, at det er ligegyldigt, hvem der ødelægger noget. Det er vandværkets opgave at udbedre skaden. De har selv bedt om at stå for tre konkrete projekter ved Søndervig, og her har de selv ansvaret.

Dagbladet har talt med entreprenøren, som ved et uheld gravede vandledningen over. Han bekræfter, at uheldet skete i forbindelse med en opgave for Ringkøbing-Skjern Kommune og ikke for vandværket. Det var altså ikke vandværkets gravearbejde. Hvorfor gælder forsyningens driftsaftale om ledningsnettet så ikke?

- Hør her, det er underordnet, hvem der ødelægger noget. Det er vandværkets ansvar i områder, hvor de selv er i gang. Her gælder driftsaftalen ikke, siger Finn Jessen.

Annonce

Har ytringsfrihed

Ifølge Ringkøbing-Skjern Forsynings formand Helge Albertsen er uenigheden om ansvaret for det konkrete uheld allerede kendt.

- Det vigtigste for mig er, at vi på mødet forleden sikrede os, at vi ikke risikerer at stå i samme uheldige situation for forbrugerne en anden gang, siger han.

Hvordan har du det med, at direktør Finn Jenssen skriver sin udlægning af sagen i et læserbrev?

- Han har sin ytringsfrihed lige som alle andre. Det er hans beslutning at skrive et læserbrev, og det er han i sin gode ret til, siger Helge Albertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler har været overbevist om det: Forskere finder coronasmitte på måge

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Skjern

Fire forskellige indbrud i to byer

Annonce