Annonce
Debat

Forsyningsdirektør: Ansvaret var klart aftalt

Næstformanden i Søndervig Vandværk, Peter Lambæk (th), taler med nogle af de arbejdere, der hjalp med at lukke hullet i vandrøret. Foto: Lars Kryger
Annonce

Læserbrev: Jeg har ikke tidligere kommenteret forløbet omkring vandbruddet i Søndervig fredag den 7. august, da jeg ikke mener det tjener noget formål at diskutere sagen i offentligheden. Men når der gentagne gange i forskellige avisartikler og øvrige kommentarer på diverse medier stilles spørgsmål til både selskabets og mine medarbejderes etik, moral og dygtighed, så er jeg nødt til på deres og selskabets vegne at reagere.

Der har igennem ca. 15 år været et samarbejde imellem Søndervig Vandværk og Ringkøbing-Skjern Forsyning omkring rigtig mange drifts- og anlægsopgaver.

For at sikre klarhed over, hvem har ansvar for hvilke opgaver, er der udarbejdet forskellige skriftlige aftaler herom, så misforståelser skulle kunne undgås.

Samarbejdet blev af Ringkøbing-Skjern Forsyning ophævet i 2019 med udløb 31. december 2020, da der igennem flere år har vist sig forskellige opfattelser af, hvad god kvalitet består i, når der udføres vandforsyningsanlæg, ligesom der på en række andre områder har vist sig forskellige opfattelse af tingene.

I januar måned 2020 blev der afholdt møder for at klarlægge, om der var basis for at indgå nye samarbejdsaftaler på et andet grundlag, men dette meddelte Søndervig Vandværk, at man ikke ønskede, da man hellere ville prøve at stå på egne ben efter en årrække med udlicitering af alle opgaver. En beslutning Ringkøbing-Skjern Forsyning selvfølgelig respekterer fuldt ud.

I forhold til de eksisterende skriftlige samarbejdsaftaler så løber de til 31. december 2020, bortset fra tre konkrete projekter, som Søndervig Vandværk meddelte, at de selv ønskede at stå for her i 2020, ny rundkørsel på Søndervig Landevej, alt arbejde på Lalandia grunden samt kommunens vejarbejde på Houvig Klitvej.


Når Søndervig Vandværks bestyrelse overtager tre konkrete opgaver, så har de selvfølgelig også påtaget sig det fulde ansvar herfor, hvilket var klart aftalt.


Ringkøbing-Skjern Forsyning har i hele forløbet ønsket at stoppe samarbejdet i en god ånd, hvorfor alle medarbejdere fortsat yder den bedst mulige service, også over for Søndervig Vandværk og deres kunder. Derfor har vi også fuldt ud respekteret, at de allerede her i 2020, selvom driftsaftalen stadig er gældende, ønskede at overtage ansvaret for nogle opgaver på et tidligere tidspunkt.

For at Ringkøbing-Skjern Forsyning og medarbejderne i alle situationer kan vide, hvem har ansvaret for hvad, så er det yderst vigtigt med 100 % klare aftaler om ansvarsforhold, så når Søndervig Vandværks bestyrelse overtager tre konkrete opgaver, så har de selvfølgelig også påtaget sig det fulde ansvar herfor, hvilket var klart aftalt.

Bestyrelsen for Søndervig Vandværk igangsatte deres eget arbejde på Lalandiagrunden som aftalt, og i april måned forårsagede dette et vandbrud på Houvig Klitvej. Allerede på dette tidspunkt havde Ringkøbing-Skjern Forsyning en dialog med Søndervig Vandværk om, at de jo selv netop specifikt havde bedt om selv at stå for dette projekt, og så måtte de jo også selv rydde op efter vandbruddet.

Nu skete det samme så igen med vandbruddet på Søndervig Landevej, hvor bestyrelsen for Søndervig Vandværk også netop havde bedt om at udføre det selv. En entreprenør, som arbejder på det nye rundkørselsprojekt på Søndervig Landevej, var ikke opmærksom nok på eksisterende ledninger i området, hvilket jo selvfølgelig er dybt ærgerligt for alle, men trods alt en kendt risiko i ethvert anlægsarbejde. Søndervig vandværk var alligevel tilsyneladende helt uforberedte på det. Det kan helt grundlæggende aldrig blive Ringkøbing-Skjern Forsynings ansvar.

Ethvert vandforsyningsselskab har en bestyrelse, som har det fulde ansvar for at sikre vandforsyningen til selskabets kunder. Alle vandværker uanset ejerforhold har samme rettigheder og pligter. Ringkøbing-Skjern Forsyning er ligesom Søndervig vandværk udelukkende finansieret af kundebetalinger, og har ingen myndighedsbeføjelser eller yderligere forpligtelser i forhold til andre vandværker. Bestyrelsen for Søndervig Vandværk har selvfølgelig ansvaret for deres egne beslutninger og for deres egen vandforsyning.

Ringkøbing-Skjern Forsyning og alle medarbejdere løser altid loyalt de opgaver, vi har ansvaret for, men vi kan ikke tage ansvaret for andre selvstændige selskabers beslutninger og handlinger.

I Ringkøbing-Skjern Forsyning har bestyrelsen valgt en strategi for selskabets virke, og det er de målsætninger, der sætter rammen for, hvordan vi håndterer forsyningssikkerheden til vores forbrugere. Hvordan og hvilken forsyningssikkerhed, andre selskaber ønsker at have på deres forbrugeres vegne, er op til de enkelte selskabers bestyrelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler har været overbevist om det: Forskere finder coronasmitte på måge

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Skjern

Fire forskellige indbrud i to byer

Annonce