Annonce
Sport

Forsvarsspiller laver kovending og indgår ny AaB-aftale

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kasper Pedersen dropper planer om et skifte til udlandet og har indgået en ny kontrakt med AaB.

Forsvarsspilleren Kasper Pedersen skal også i fremtiden tørne ud for superligaklubben AaB.

Lørdag har 26-årige Pedersen indgået en ny kontrakt med AaB, så han er bundet til den nordjyske klub frem til sommeren 2021.

Forsvarsspillerens tidligere kontrakt udløb ved udgangen af juni, og allerede i løbet af foråret havde han meddelt AaB, at han ikke ville forlænge kontrakten, men i stedet skifte til en klub i udlandet.

Formentlig som konsekvens af den udmelding blev han fravalgt i den afsluttende del af sidste sæson, men nu har han altså alligevel viet sin fremtid til AaB efter at have været uden kontrakt i tre uger.

- Der har været en masse interesse fra flere steder i Europa. Blandt det der var konkret, var der intet, der kunne trumfe AaB på det sportslige plan, siger Kasper Pedersen, der kan komme i spil i søndagens hjemmekamp mod Sønderjyske.

- Det bliver selvfølgelig specielt, når jeg for nylig har taget afsked med fansene. Jeg havde jo troet, at der ville gå længere tid, før jeg var tilbage. Men jeg glæder mig meget til at hilse på dem igen, tilføjer han.

Sportsdirektør Allan Gaarde er glad for, at Kasper Pedersen foreløbig har skrottet sine flytteplaner.

- Vi har i flere omgange gjort det klart for Kasper, at vi gerne ville have ham med videre, men vi havde forståelse for, at han gerne ville forsøge sig i udlandet.

- Da det så ikke lykkedes, er vi superglade for, at vi endelig har fået en toårig aftale med ham, for det har hele tiden været vores førsteprioritet at forlænge med ham, siger sportsdirektøren.

Kasper Pedersen har spillet 144 kampe for AaB. Han skal kæmpe med Jores Okore og Mathias Ross om spilletiden i nordjydernes centrale forsvar.

/ritzau/

Annonce
AaB indgår ny aftale med Kasper Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce