Ringkøbing

Forstanderposten er sikret på Vestjyllands Højskole - i hvert fald det næste år

Vestjyllands Højskole har nu atter en forstander - i hvert fald de næste 12 måneder. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Efter Anders Fogh Jensen i maj forlod forstanderposten, er der fundet en midlertidig løsning.

Velling: Otte måneder. Længere tid nåede filosoffen Anders Fogh Jensen ikke at stå i spidsen for Vestjyllands Højskole.

- Vi var kede af, at han Anders sagde op, men man kan sige, at det selvfølgelig var en satsning at tage ham, siger biskop Elof Westergaard, der er formand for skolens bestyrelse.

Siden har bestyrelsen forsøgt at finde en løsning, så skolen ikke kommer til at stå uden forstander, når de nye hold begynder efter sommerferien. Og nu er det lykkedes at finde frem til en løsning, som dog ikke er permanent.

- Det bliver viceforstander Michael Kirkegaard. For at få ro på har vi valgt, at han bliver konstitueret frem til næste sommer, siger Elof Westergaard.

Biskop Elof Westergaard, der er formand for bestyrelsen på Vestjyllands Højskole, er glad for, at der nu er fundet en løsning på forstanderposten - om end midlertidig. Foto: Jørgen Kirk

Verdensdanser i spidsen

Foruden at være viceforstander og nu konstitueret forstander underviser Michael Kirkegaard i verdensdans på Vestjyllands Højskole.

Han er uddannet fra Den Frie Lærerhøjskole i 2004, og han har været ansat på skolen i Vellig siden da.

Netop dans og andre kreative og praktiske fag er en grundsten for Vestjyllands Højskole. Forholdet mellem teori og praksis skal være på plads og må ikke blive for boglig, siger bestyrelsesformanden.

Det var en af grundene til, at samarbejdet med Anders Fogh Jensen gik i vasken.

- Når udmeldingen, da han sagde stop, var, at der var forskellige strategier for skolens fremtid, så handlede det om balancen mellem det almene og det boglige. Hvor meget skal henholdsvis filosofi og de praktiske kreative fag fylde, siger Elof Westergaard.

Ønsker stadig filosofi

Ønsket med Anders Fogh Jensen var at få et filosofisk lag lagt ovenpå skolens praktiske profil, men forholdet mellem de to skilte altså parterne ad. Det er imidlertid stadig et ønske fra bestyrelsen at finde en forstander, der kan tilføre skolen en filosofisk facet, når den permanente løsning skal findes næste år.

- Skolen skal blive ved med at være grundtvigsk og alment dannende, og vi skal have dygtige faglærere og en grøn profil, men eleverne skal opleve mere end et enkelt lag. De skal have livsvisdom, som de kan gå ud i samfundet med, siger Elof Westergaard.

0/0
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Grim ulykke i havnen var en ener: Meget få sejlere blander alkohol og sejlads

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce