Annonce
Ringkøbing

Forstanderposten er sikret på Vestjyllands Højskole - i hvert fald det næste år

Vestjyllands Højskole har nu atter en forstander - i hvert fald de næste 12 måneder. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Efter Anders Fogh Jensen i maj forlod forstanderposten, er der fundet en midlertidig løsning.

Velling: Otte måneder. Længere tid nåede filosoffen Anders Fogh Jensen ikke at stå i spidsen for Vestjyllands Højskole.

- Vi var kede af, at han Anders sagde op, men man kan sige, at det selvfølgelig var en satsning at tage ham, siger biskop Elof Westergaard, der er formand for skolens bestyrelse.

Siden har bestyrelsen forsøgt at finde en løsning, så skolen ikke kommer til at stå uden forstander, når de nye hold begynder efter sommerferien. Og nu er det lykkedes at finde frem til en løsning, som dog ikke er permanent.

- Det bliver viceforstander Michael Kirkegaard. For at få ro på har vi valgt, at han bliver konstitueret frem til næste sommer, siger Elof Westergaard.

Annonce
Biskop Elof Westergaard, der er formand for bestyrelsen på Vestjyllands Højskole, er glad for, at der nu er fundet en løsning på forstanderposten - om end midlertidig. Foto: Jørgen Kirk

Verdensdanser i spidsen

Foruden at være viceforstander og nu konstitueret forstander underviser Michael Kirkegaard i verdensdans på Vestjyllands Højskole.

Han er uddannet fra Den Frie Lærerhøjskole i 2004, og han har været ansat på skolen i Vellig siden da.

Netop dans og andre kreative og praktiske fag er en grundsten for Vestjyllands Højskole. Forholdet mellem teori og praksis skal være på plads og må ikke blive for boglig, siger bestyrelsesformanden.

Det var en af grundene til, at samarbejdet med Anders Fogh Jensen gik i vasken.

- Når udmeldingen, da han sagde stop, var, at der var forskellige strategier for skolens fremtid, så handlede det om balancen mellem det almene og det boglige. Hvor meget skal henholdsvis filosofi og de praktiske kreative fag fylde, siger Elof Westergaard.

Ønsker stadig filosofi

Ønsket med Anders Fogh Jensen var at få et filosofisk lag lagt ovenpå skolens praktiske profil, men forholdet mellem de to skilte altså parterne ad. Det er imidlertid stadig et ønske fra bestyrelsen at finde en forstander, der kan tilføre skolen en filosofisk facet, når den permanente løsning skal findes næste år.

- Skolen skal blive ved med at være grundtvigsk og alment dannende, og vi skal have dygtige faglærere og en grøn profil, men eleverne skal opleve mere end et enkelt lag. De skal have livsvisdom, som de kan gå ud i samfundet med, siger Elof Westergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce