Annonce
Ringkøbing

Forstanderposten er sikret på Vestjyllands Højskole - i hvert fald det næste år

Vestjyllands Højskole har nu atter en forstander - i hvert fald de næste 12 måneder. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Efter Anders Fogh Jensen i maj forlod forstanderposten, er der fundet en midlertidig løsning.
Annonce

Velling: Otte måneder. Længere tid nåede filosoffen Anders Fogh Jensen ikke at stå i spidsen for Vestjyllands Højskole.

- Vi var kede af, at han Anders sagde op, men man kan sige, at det selvfølgelig var en satsning at tage ham, siger biskop Elof Westergaard, der er formand for skolens bestyrelse.

Siden har bestyrelsen forsøgt at finde en løsning, så skolen ikke kommer til at stå uden forstander, når de nye hold begynder efter sommerferien. Og nu er det lykkedes at finde frem til en løsning, som dog ikke er permanent.

- Det bliver viceforstander Michael Kirkegaard. For at få ro på har vi valgt, at han bliver konstitueret frem til næste sommer, siger Elof Westergaard.

Biskop Elof Westergaard, der er formand for bestyrelsen på Vestjyllands Højskole, er glad for, at der nu er fundet en løsning på forstanderposten - om end midlertidig. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Verdensdanser i spidsen

Foruden at være viceforstander og nu konstitueret forstander underviser Michael Kirkegaard i verdensdans på Vestjyllands Højskole.

Han er uddannet fra Den Frie Lærerhøjskole i 2004, og han har været ansat på skolen i Vellig siden da.

Netop dans og andre kreative og praktiske fag er en grundsten for Vestjyllands Højskole. Forholdet mellem teori og praksis skal være på plads og må ikke blive for boglig, siger bestyrelsesformanden.

Det var en af grundene til, at samarbejdet med Anders Fogh Jensen gik i vasken.

- Når udmeldingen, da han sagde stop, var, at der var forskellige strategier for skolens fremtid, så handlede det om balancen mellem det almene og det boglige. Hvor meget skal henholdsvis filosofi og de praktiske kreative fag fylde, siger Elof Westergaard.

Annonce

Ønsker stadig filosofi

Ønsket med Anders Fogh Jensen var at få et filosofisk lag lagt ovenpå skolens praktiske profil, men forholdet mellem de to skilte altså parterne ad. Det er imidlertid stadig et ønske fra bestyrelsen at finde en forstander, der kan tilføre skolen en filosofisk facet, når den permanente løsning skal findes næste år.

- Skolen skal blive ved med at være grundtvigsk og alment dannende, og vi skal have dygtige faglærere og en grøn profil, men eleverne skal opleve mere end et enkelt lag. De skal have livsvisdom, som de kan gå ud i samfundet med, siger Elof Westergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce