Annonce
Skjern

Forstander: Elever på efterskoler er bedre beskyttet mod corona end andre teenagere

- Hvis vi er heldige ikke at få smittede elever ind, er vi i nogen grad en lukket enhed, og herefter vil det være nemmere at styre og opspore en eventuel smitte, siger Dejbjerglund-forstander Kjeld Christiansen, i midten. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Et elevhold, der styres, er i mere sikre hænder end teenagere uden for efterskolen, hvor flere skiftende miljøer er en udfordring, mener Dejbjerglund-forstander.
Annonce

Dejbjerg: Når mange hundrede unge mennesker på søndag møder ind til første skoledag, er efterskolerne parate med et fintmasket net af regler, der skal hindre coronasmitten.

- Vi er yderst opmærksomme på covid-19 og smitterisikoen. Et elevhold, der styres, er i mere i sikre hænder end teenagere uden for efterskolen, hvor flere skiftende miljøer er en udfordring, siger Dejbjerglund-forstander Kjeld Christiansen.

Skolen skriver ud til familierne og gør opmærksom på, at deres børn skal testes, hvis de har oplevet sygdom i perioden op til skolestart, og at de selvfølgelig skal informere skolen om resultatet. Eleven må maksimalt stille med to forældre på opstartsdagen, og forældrene må ikke gå ind på skolen eller på værelserne.

Derfor håber skolen på at kunne lave velkomsten udendørs, dog afhængigt af vejret. Ved dårligt vejr bliver forældre og elever delt op i mindre enheder til velkomstseancen.

- Mere generelt kører vi en ret stram opstart i forhold til hygiejne, rengøring og 1-meter-afstand. Syge elever sendes hjem til test og må først dukke op, når vi har klar besked, siger Kjeld Christiansen.

Annonce

En lukket enhed

De første 14 dage af skoleåret er ret afgørende i forhold til smittestyring.

- Hvis vi er heldige ikke at få smittede elever ind, er vi i nogen grad en lukket enhed, og herefter vil det være nemmere at styre og opspore en eventuel smitte. Så kender vi elevernes logistik. Den første weekend er obligatorisk, hvilket betyder, at vi klart minimerer smitterisikoen, siger forstanderen.

Dejbjerglund arbejder i første periode af skoleåret med familiegrupper à ni elever. Det er kontakthold, som må være lidt tættere på et pigeværelse og et drengeværelse.

I hverdagen generelt er de 140 elever delt op i seks primærgrupper både i undervisning og spisesituationer. Elevværelserne er i starten helt private. Ingen besøg. Og eleverne bruger i opstarten kun eget værelsestoilet og-bad. Altså ikke fælles bruserum og offentlige toiletter.

- Desuden har vi en række punkter til fornuftig opførsel for eleverne i forhold til at minimere smitterisikoen i hverdagen, siger Kjeld Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

Annonce