Annonce
Ringkøbing-Skjern

Forstå de nye corona-regler for kirkerne

Kirkerne åbner op igen Kr. Himmelfartsdag. Arkivfoto: Jørn Deleuran

1. Arealet afgør antallet

Det er en indvendig måling af kirkerne, der afgør hvor mange personer, der må lukkes ind til en kirkelig handling. Målingen er fra væg til væg og det tal, man når frem til, skal divideres med fire kvadratmeter.

Den nye opmålingsmetode gør eksempelvis, at antallet af personer i Ribe Domkirke stiger fra 60 til 150. Hvis en kirke har meget inventar, er det ikke ensbetydende med, at færre kan komme ind. Det er antal kvadratmeter fra væg til væg, der gælder.

Reglerne gælder kun kirkebygningerne. Hvis et menighedsråd fra en lille kirke får den ide, at man kan flytte gudstjenesterne om i hallen for at få plads til flere, træder reglerne om forsamlingsforbuddet i kraft.

Ligeledes kan der heller ikke holdes udendørsgudstjenester.

Annonce

2. Familie eller ej

Kirkegængerne skal holde en meters afstand til hinanden inde i kirken. Hvis de skal synge under gudstjenesten, skal der i stedet være to meters afstand.

Hvis kirkegængerne kommer fra samme husstand, må de godt sidde tættere end to meter på hinanden under sang. Dog skal de holde to meters afstand til øvrige kirkegængere.

Afstanden måles fra næsetip til næsetip.

3. Andre regler ved begravelser

Nu er det blevet præciseret, at der ved en begravelse må stå alle de mennesker, der er plads til ude på kirkegården. Det betyder, at der må være et maksimalt antal inde i kirken, men udenfor er der ingen loft over, hvor mange, der må deltage.

Tidligere blev det maksimale antal deltagere ved en begravelseshandling defineret ved, hvor mange der har måttet være i kirken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Ringkøbing-Skjern

Benjamin og Christian jubler over studenterkørsel: Men vi skal huske at holde afstand bagefter

Annonce