Skjern

Forsamlingshus takker pænt ja til at få besøg af Allan Olsen

Billedet her blev taget i november 2017, da Allan Olsen gav koncert i Vostrup Musikhus. Et år senere var han på plakaten hos Generator i Ringkøbing, og til efteråret kommer turen så til Sædding Forsamlingshus, hvor den 63-årige sanger og sangskriver har meldt sin ankomst lørdag 14. september. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Allan Olsen har sat sig for at give koncert i 49 forsamlingshuse rundt om i landet. Det ser de frem til i Sædding, hvor den 63-årige sanger og sangskriver kigger ind lørdag 14. september.

Sædding: Gennem sin efterhånden lange karriere har Allan Olsen optrådt i stort set hver en krog af riget, men der findes immervæk flækker, der aldrig har set skyggen af den 63-årige sanger og sangskriver på den lokale scene.

Det bliver der rettet op på nu: Allan Olsen vil fra midten af september og et halvt års tid frem optræde solo i hele 49 forsamlingshuse rundt om i Danmark.

Det er de glade for i Sædding, hvor der er sat et ekstra stort kryds i kalenderen lørdag 14. september:

- Det er første gang, vi skal prøve kræfter med sådan et arrangement, så det er da lidt spændende, siger Inger-Marie Pedersen, næstformand i bestyrelsen for Sædding Forsamlingshus, der ligger placeret ti kilometer nord for Skjern.

- Det kan formentlig tiltrække nogle folk, som ellers ikke normalt kommer i vores forsamlingshus, tilføjer Inger-Marie Pedersen.

Sædding bliver tredje stop på Allan Olsens lange turné, og fra det vestjyske forsamlingshus er der forholdvis langt til de nærmeste konkurrenter på landkortet. Tættest på er Næsbjerghus ved Varde og Vandborg-Ferring Fælleshus vest for Lemvig.

Det kan formentlig tiltrække nogle folk, som ellers ikke normalt kommer i vores forsamlingshus

Inger-Marie Pedersen, næstformand, Sædding Forsamlingshus

Plads til 140 i salen

Fælles for samtlige 49 steder er, at Allan Olsen aldrig tidligere har været på besøg, og da der landede en forespørgsel i Sædding Forsamlingshus, var der ingen tvivl om, at der skulle takkes pænt ja:

- Det er meget specielt, og det er da vist første gang, det er sket, siger Oluf Danielsen, der har ansvar for udlejning af huset med to sale.

Allan Olsen skal naturligvis på scenen i Sal 1, hvor der bliver plads til 140 tilhørere. Der blev åbnet for billetsalget torsdag formiddag, og godt halvdelen af stolene i Sædding Forsamlingshus er allerede besat.

Selve billetindtægten ryger i Allan Olsens pengekasse, mens forsamlingshuset på Kløverbakken kan tjene penge på salg af diverse drikkevarer.

- Jeg forestiller mig, at det bliver bragende godt, fastslår Inger-Marie Pedersen, næstformand i bestyrelsen.

På syv af de 49 koncertsteder er der allerede udsolgt.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce