Annonce
Tarm

Forsamlingshus lukker: Nyt kulturhus er lejet ud, inden det er færdigt

- Mange er imponerede over resultatet. Også her i byen var der skepsis, men når de ser det med egne øjne, så synes de at det er et spændende projekt, forklarer Kai Kjær Jensen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
1. januar er det slut med fælleshuset i Sdr. Vium. Det skal jævnes med jorden og aktiviteterne flyttes over i det nye kulturhus, som allerede har mange reservationer i kalenderen.
Annonce

SDR.VIUM: I 2018 fik Sdr. Vium en meget velfortjent julegave, da landdistriktsrådet kårede byen som Årets Landsby. Nok var købmanden lukket. Nok havde friskolen drejet nøglen om, og nok så det hele meget trist ud. Men alligevel var borgernes gnist tændt til en ny fremtid, og faktisk var det lykkedes dem at få befolkningstallet til at stige. Det helt store projekt var opkøbet og renoveringen af den gamle friskole til Kulturhuset Skolen.

Og til januar kommer der endnu en lukning i byen, men den er til gengæld glædelig. Selve kulturhuset er nemlig ved at stå færdigt, og det betyder, at bestyrelsen for Sdr. Vium Fælleshus, der fungerer som forsamlingshus, nu overdrager nøglerne til kulturhusets bestyrelse. Desuden skal meget af inventaret, herunder køkkenmaskiner, også flyttes.

- Nu skal vi til at høste frugterne af arbejdet, siger Kai Kjær Jensen, formand for kulturhuset.

Egentlig skulle kulturhuset have været i gang med at reklamere for sine muligheder for at få gang i udlejningen, men indtil videre har det ikke været nødvendigt.

April og maj er booket op i kalenderen, og det er konfirmationssæsonen, der gør det. Kai Kjær Jensen fortæller, at udover de lokale beboeres konfirmationer er der også folk udensogns fra, som har valgt kulturhuset til. Blandt andet er der en af håndværkerne på projektet, som har valgt at holde en fest i huset, og alt i alt lover det godt for fremtiden.

- Mange er imponerede over resultatet. Også her i byen var der skepsis, men når de ser det med egne øjne, så synes de, at det er et spændende projekt, forklarer Kai Kjær Jensen.

Projektet har kostet omkring tre millioner kroner. Hertil er der mange frivillige, som har været med undervejs. Det nye kulturhus er godkendt til fester med op til 149 deltagere.

Nu skal det gamle fælleshus jævnes med jorden og omdannes til en parkeringsplads og et grønt område, der hænger sammen med skolegården. Desuden skal det fungere som et torv i byen.

- Mange har en idé til hvordan det skal laves, og derfor har vi valgt at få en professionel til at udvikle projektet, fortæller Kai Kjær Jensen.

De nye lokaler har plads til 149 personer. Privatfoto
En stor del af inventaret fra fælleshuset skal genbruges i Kulturhuset, der har professionelle køkkenfaciliteter. Privatfoto
Sdr. Viums gamle fælleshus skal nu jævnes med jorden, og laves til parkeringsplads. Meget af inventaret bliver genbrugt i kulturhuset. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce