x
Annonce
Videbæk

Forsøger at finde melodien: Kendte musikere skal lokke flere til festival

Der er tradition for, at Videbæk Harmonika- og Musikfestival sætter sit tydelige præg på bybilledet i bededagsferien. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Deltagerantallet til Videbæk Harmonika- og Musikfestival er nedadgående, og derfor bliver der nu tænkt i nye baner - ved blandt andet at booke kendte musikere.

Videbæk: - Vi synes, vi skylder dem det her skulderklap. De gør det godt. Det fylder meget i Videbæk.

Sådan siger Erik Viborg (V), formand for kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor det netop er besluttet at bidrage med et tilskud på 10.000 kroner til årets udgave af Videbæk Harmonika- og Musikfestival i bededagsferien.

Det er 33. gang, at Videbæk Hallen og Videbæk Harmonikaklub står som arrangører af festivalen, der typisk har et deltagerantal på omkring 1000 personer. Pilen peger dog i den gale retning, og derfor bliver der nu tænkt i nye tanker i håb om at vende udviklingen.

Hovedparten af de amatørmusikere, der spiller på festivalen, gør det uden at få et honorar, men et af de nye tiltag er at booke flere kendte musikere. Derfor er udgiften på den konto i år højere end vanligt.

I budgettet er der ud for posten 'Honorar og kørsel af musikere' noteret et beløb på 23.000 kroner, og samlet set løber festivalens udgifter op i knap 135.000 kroner. Blandt andre store poster er leje af lyd og lys, installationer på campingarealet samt halleje, strøm og vand.

På indtægtssiden er der budgetteret med godt 123.000 kroner, hvoraf entré udgør over halvdelen.

Annonce

Kaffe og brød i hallen

I år byder Videbæk Harmonika- og Musikfestival torsdag aften på 'Åben hal', hvor alle kan komme gratis ind. Tanken er, at denne appetitvækker kan trække flere betalende gæster til festivalen, når der lyder muntre de følgende dage.

Desuden inviterer harmonikaklubben alle plejehjemsbeboere i Ringkøbing-Skjern Kommune til en gratis eftermiddag i Videbæk Hallen, hvor der - udover musik - også bliver serveret kaffe og brød.

Den arrangerende klub har forgæves søgt om økonomisk støtte hos forskellige fonde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce