Annonce
Ringkøbing

Forrygende sæson for Ringkøbings vægtere - trods corona-restriktioner: Aldrig har så mange fulgt vægterne rundt i byen

Ringkøbings vægtere - her Aage Madsen (til venstre) og Bjørn Møller - har haft en forrygende sæson. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Annonce

RINGKØBING: Trods corona-epidemien blev det en forrygende sæson for Ringkjøbing Kjøbstads Vægterlaug.

- Gennem hele sæsonen - juli og august - har vi gjort op, at der i alt har været cirka 2000 med rundt. Så mange har vi aldrig haft med i løbet af en sæson, fortæller Helge Johannesen fra vægterlauget.

Og ikke bare var der usædvanligt mange mennesker med rundt; sammensætningen var også anderledes, end den plejer at være:

- Andre år har fordelingen mellem danske og tyske deltagere været nogenlunde fifty-fifty; men i år har det i overvejende grad været danskere, der er gået med rundt, siger Helge Johannesen.

- Vi har også oplevet, at DR's udsendelser med fællessang har gjort det populært at synge med. Det er jo ingen hemmelighed, at hvis der kommer nogle lokale ud for at hilse på vægterne, så kvitterer vi altid med en aftensang. I år har rigtig mange af dem, som er gået med rundt, stået med deres iphone og smartphone, fundet sangens tekst - og sunget med. Det har været en stor fornøjelse at opleve.

Så en sæson, der fra starten så tvivlsom ud, endte altså med at blive den bedste nogensinde.

Eneste skvulp malurt i bægeret var egentlig, at sæsonen ikke kunne afsluttes på sædvanlig måde med fællessang i Vægterstuen på Hotel Ringkjøbing.

- Der plejer normalt at være fyldt helt op i Vægterstuen - og lidt mere til, så man sidder virkelig tæt. Det turde vægterlauget ikke binde an med i år på grund af corona-restriktionerne. Især kravet om, at der skal være to meters afstand, når der synges, gjorde, at arrangementet måtte aflyses, siger Helge Johannesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Annonce