Annonce
Vestjylland

Forretningsudvalg slår fast: Psykiatripenge skal blive i psykiatrien

Mikkel Rasmussens julehumør er løftet markant efter tirsdagens møde i forretningsudvalget. Foto: Flemming Krogh
Tirsdagens møde i Region Midtjyllands forretningsudvalg har løftet julehumøret hos Psykiatri-Listens Mikkel Rasmussen. Men ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau (S) skyldtes Mikkelsens lave humør forud for mødet først og fremmest misforståelser.

Regionen: - Det handler om vilje. Jeg forstår ikke, at jeg står alene med den holdning. Man kan sagtens med lidt kreativ tænkning sikre, at pengene bliver brugt til det formål, de var tænkt.

Sådan sagde en let frustreret Mikkel Rasmussen fra Psykiatri-Listen efter det seneste møde i Region Midtjyllands psykiatri- og socialudvalg. Baggrunden var, at et flertal i udvalget havde besluttet at indstille til forretningsudvalget og regionsrådet, at i alt cirka 33 millioner kroner i uforbrugte midler, som egentlig var tiltænkt psykiatrien, skulle overføres til primært anlægsudgifter eller til kasser, hvorfra de risikerede at gå til mursten.

Efter tirsdagens møde i forretningsudvalget er han imidlertid gladere og kan konstatere, at han trods alt ikke er helt alene med sine holdninger.

Og spørger man regionsrådsformand og formand for forretningsudvalget, Anders Kühnau (S), har Mikkel Rasmussen ikke i denne sag på noget tidspunkt stået alene - heller ikke i psykiatri- og socialudvalget.

- Jeg mener, at Mikkel Rasmussen har misforstået tankerne bag indstillingen. Også flertallet i psykiatri- og socialudvalget har hele tiden ment og derfor også indstillet, at pengene skulle blive i psykiatrien, hvilket jeg derfor har fået præciseret ved at stramme op på formuleringen i indstillingen fra forretningsudvalget, siger Kühnau.

Han medgiver dog, at 12 af de 33 millioner kroner efter psykiatri- og socialudvalgets indstilling skulle bruges som del af finansieringen af det byggeri, som er nødvendigt for at etablere det nye psykiatriske sengeafsnit i Horsens.

Men med forretningsudvalgets indstilling, som formentlig også bliver den endelige beslutning, når sagen behandles i regionsrådet, vil pengene altså udelukkende gå til driften af regionens psykiatriske afdelinger.

Hermed er det således slået fast, at alle 33 millioner uforbrugte kroner bliver i psykiatrien. Nøjagtigt hvor og hvordan de skal bruges, vil det først senere blive taget stilling til.

Mikkel Rasmussen mener ikke, han har misforstået noget. Han peger på, at det netop er de upræcise formuleringer som "uforudsete udgifter i forbindelse med indflytning i den nye psykiatri i Gødstrup" eller "overgangsfinansiering ved udløb af projektmidler herunder satspuljemidler", der har bekymret ham.

- Med de formuleringer er der intet i vejen for, at man kan bruge pengene på anlæg, hvis man synes, det er en god idé, siger han, men glæder sig nu over, at psykiatrien i Region Midtjylland alligevel går en lysere fremtid i møde.

- Jeg er taknemmelig over, at både Rasmus Foged fra Alternativet, Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne og ikke mindst regionsrådsformand Anders Kühnau bidrog til, at vi kunne vende en ellers nervepirrende uge for psykiatrien til en lysere fremtid for psykiatrien. Mange i regionsrådet vil nemlig gerne prioritere psykiatrien i Region Midtjylland, og derfor skal vi også handle derefter og råbe vagt i gevær, når der er ugler i mosen, lyder det fra Mikkel Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce