Annonce
Vestjylland

Fornem pris: Vestjysk kvinde har leveret årets portrætfoto

Staby-pigen Lærke Posselt har vundet 1. prisen i kategorien Årets Portræt, Enkeltbillede ved Årets Pressefoto 2019, og det er for dette foto af Greta Thunberg. Foto: Lærke Posselt/Årets Pressefoto/Ritzau Scanpix
Lærke Posselt, der er opvokset i Staby, vandt fredag fotografforbundets pris for årets portrætfoto, og det er med foto af svenske Greta Thunberg.
Annonce

Staby: Lærke Posselt, der er opvokset i Staby, var en af vinderne, da priserne for årets bedste fotos blev fordelt fredag af Pressefografforbundet.

Lærke Posselt får prisen for årets bedste portrætfoto, og det er for et foto af Greta Thunberg.

“Billedet af Greta Thunberg er på alle måder klassisk," begrunder juryen valget og konstaterer, at hendes ansigt og ikke mindst hendes blik er på kort tid blevet et ikon i hele verden som et symbol på ungdommen den nødvendige kamp for klimaet.

"Det er et af de billeder, man kan huske, og samtidig er det dokumentation af en vigtig historisk begivenhed. Hun kigger lige på os og både venter på vores reaktion og afkræver et svar på, hvorfor det, der skal gøres, ikke bliver gjort. Man er ikke i tvivl om, at hun er et stærkt menneske inde bag de brændende øjne," skriver juryen ifølge Journalisten.dk.

Lærke Posselt, der er 36 år og opvokset i Staby, er en meget anerkendt fotograf, som har vundet adskillige priser for sine stærke portrætter, og herunder World Press Photo i 2012. Hun har haft mange udstillinger - herunder udstillingen "Q flydende køn", som for knap tre år siden kunne ses på Holstebro Kunstmuseum.

166 fotografer havde indsendt i alt 2.678 fotografier og 35 tv/web-produktioner til Presseforbundets konkurrence. I alt 15 forskellige priser blev uddelt.

Lærke Posselt er opvokset i Staby, og hun bor i dag i København. Hun har vundet adskillige priser for især sine portrætfotos. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce