Annonce
Tarm

Fornem pris til VM Tarm: Hyldes af minister for at give særlig bonus til medarbejderne

Holger Ross Lauritsen, direktør for VM Tarm, har fremsat et borgerforslag om at gøre cykelbonussen skattefri, da det kan være samfundets bidrag til færre sygedage. Arkivfoto: Johan Gadegaard
En årlig bonus for at cykle på arbejde hos VM Tarm har vakt opsigt hos transportministeriet, DI Transport og Dansk Cyklistforbund, der belønner virksomheden med en pris. Direktør har stillet et borgerforslag om at gøre bonussen skattefri.

TARM: Mange cyklister har formentlig bemærket de forbipasserende tankvognene fra VM Tarm gennem tiden, men nu kommer cyklisterne for alvor til at kende virksomheden for netop cykling.

Ved Transportens Dag har VM i Tarm netop modtaget Cykelinitiativprisen, der uddeles af transportministeriet i samarbejde med DI Transport og Dansk Cyklistforbund. Det er kun anden gang, at prisen bliver uddelt. Den går til personer eller steder, der arbejder på at skabe en stærk cykelkultur – og det gør VM Tarm.

Her kan medarbejderne registrere, hvor mange gange, de cykler på arbejde i løbet af et år, og når de op på et vist mål, kan de ved årets udgang indkassere en bonus på 2000 kroner. Målet er differentieret, så alle kan være med, selvom de bor langt fra VM Tarm. Bor medarbejderen en kort cykeltur derfra, udløser over 100 årlige cykelture bonus, men bor de lidt længere derfra, så kræver det sammenlagt 300 kilometer på et år. Hver uge sendes der en top 10-liste ud over stillingen, og det giver et konkurrenceelement, og ikke mindst giver det et hyggeligt og sjovt fællesskab på arbejdspladsen.

Annonce

- Folk er motiveret til at cykle. Det virker, fortæller administrerende direktør Holger Ross Lauritsen, der for nylig blev ringet op af transportminister Benny Engelbrecht, at VM Tarm var blevet kåret som vinder.

Han fortæller, at komiteen havde lagt vægt på, at det er et utraditionelt initiativ. Mange erhvervsledere kører gerne på smarte racercykler, men bonusordningen hos VM Tarm fremmer hverdagscyklismen. Desuden havde komiteen bidt mærke i, at VM Tarm ligger ude på landet, hvor der er en kort tur til naturen, mens mange andre cykelinitiativer foregår i storbyerne.

Håber at kunne inspirere

Det var et ønske om at gøre noget godt for medarbejdernes sundhed og reducere udledningen af CO2, som fik VM Tarm på sporet af bonusordningen. Viden på feltet viser, at det kan gøre virkelig meget for sundheden, hvis folk får sig rørt i løbet af dagen, og for dem, der udfører fysisk arbejde, kan det gøre en forskel, at de får pulsen op.

Holger Ross Lauritsen er blevet så optaget af de gode resultater, at han har fremsat et borgerforslag, som han håber at politikerne vil se på.

- Jeg håber at kunne inspirere andre virksomheder, og jeg har foreslået at gøre cykelbonussen skattefri. Det kunne være en investering fra samfundets side i færre sygedage, fortæller Holger Ross Lauritsen.

Jeg håber at kunne inspirere andre virksomheder, og jeg har foreslået at gøre cykelbonussen skattefri. Det kunne være en investering fra samfundets side i færre sygedage.

Holger Ross Lauritsen, direktør VM Tarm

Cykelinitiativet er ikke det eneste sundhedsfremmende tiltag, som VM Tarm har gjort sig bemærket med. Tidligere på året blev der indført en ordning, hvor de funktionæransatte kan få en halv times pause, hvis de bruger den på en gåtur. De ansatte i produktionen har i stedet fået tilbud om at kunne benytte tilbuddene i Tarm Idrætscenter.

Annonce
Sport For abonnenter

Endelig comeback efter to år ude med skader: Fik advarsel efter kun 30 sekunder på banen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Dalager Marked soler sig i succes: Formand frygtede folk var blevet bange for at bruge penge

Ringkøbing For abonnenter

Et vildt paradis forsvinder: Bekymring over, at grøn kile midt i byen måske forvandles til bolig-område

Skjern

Tatiana vil klippe hunde og katte på fuld tid: Hun satser på en fremtid med egen salon i Skjern

Hvide Sande

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Ringkøbing For abonnenter

Elbæk i angreb på tidligere direktør: - Personligt udløb min tålmodighed med Peter Sand i efteråret

Navne For abonnenter

Det sidste leverstød er slået: Ringkøbings olympiske bokser er død 87 år

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Læserbrev

Viceborgmester om Naturkraft: Én mand bærer det store ansvar for mareridtet - og nu har vi to muligheder

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Vestjylland

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Hans Christensen fra Ringkøbing blev slået til ridder, Kaj Axelsen bygger lædervare-fabrik i Skjern og andre glimt fra Gamle Dage

Tarm

Har du også undret dig over, hvornår det gule sejl på kulturtaget kommer tilbage? En genforening nærmer sig

Annonce