Annonce
Tarm

Fornem pris til VM Tarm: Hyldes af minister for at give særlig bonus til medarbejderne

Holger Ross Lauritsen, direktør for VM Tarm, har fremsat et borgerforslag om at gøre cykelbonussen skattefri, da det kan være samfundets bidrag til færre sygedage. Arkivfoto: Johan Gadegaard
En årlig bonus for at cykle på arbejde hos VM Tarm har vakt opsigt hos transportministeriet, DI Transport og Dansk Cyklistforbund, der belønner virksomheden med en pris. Direktør har stillet et borgerforslag om at gøre bonussen skattefri.

TARM: Mange cyklister har formentlig bemærket de forbipasserende tankvognene fra VM Tarm gennem tiden, men nu kommer cyklisterne for alvor til at kende virksomheden for netop cykling.

Ved Transportens Dag har VM i Tarm netop modtaget Cykelinitiativprisen, der uddeles af transportministeriet i samarbejde med DI Transport og Dansk Cyklistforbund. Det er kun anden gang, at prisen bliver uddelt. Den går til personer eller steder, der arbejder på at skabe en stærk cykelkultur – og det gør VM Tarm.

Her kan medarbejderne registrere, hvor mange gange, de cykler på arbejde i løbet af et år, og når de op på et vist mål, kan de ved årets udgang indkassere en bonus på 2000 kroner. Målet er differentieret, så alle kan være med, selvom de bor langt fra VM Tarm. Bor medarbejderen en kort cykeltur derfra, udløser over 100 årlige cykelture bonus, men bor de lidt længere derfra, så kræver det sammenlagt 300 kilometer på et år. Hver uge sendes der en top 10-liste ud over stillingen, og det giver et konkurrenceelement, og ikke mindst giver det et hyggeligt og sjovt fællesskab på arbejdspladsen.

Annonce

- Folk er motiveret til at cykle. Det virker, fortæller administrerende direktør Holger Ross Lauritsen, der for nylig blev ringet op af transportminister Benny Engelbrecht, at VM Tarm var blevet kåret som vinder.

Han fortæller, at komiteen havde lagt vægt på, at det er et utraditionelt initiativ. Mange erhvervsledere kører gerne på smarte racercykler, men bonusordningen hos VM Tarm fremmer hverdagscyklismen. Desuden havde komiteen bidt mærke i, at VM Tarm ligger ude på landet, hvor der er en kort tur til naturen, mens mange andre cykelinitiativer foregår i storbyerne.

Håber at kunne inspirere

Det var et ønske om at gøre noget godt for medarbejdernes sundhed og reducere udledningen af CO2, som fik VM Tarm på sporet af bonusordningen. Viden på feltet viser, at det kan gøre virkelig meget for sundheden, hvis folk får sig rørt i løbet af dagen, og for dem, der udfører fysisk arbejde, kan det gøre en forskel, at de får pulsen op.

Holger Ross Lauritsen er blevet så optaget af de gode resultater, at han har fremsat et borgerforslag, som han håber at politikerne vil se på.

- Jeg håber at kunne inspirere andre virksomheder, og jeg har foreslået at gøre cykelbonussen skattefri. Det kunne være en investering fra samfundets side i færre sygedage, fortæller Holger Ross Lauritsen.

Jeg håber at kunne inspirere andre virksomheder, og jeg har foreslået at gøre cykelbonussen skattefri. Det kunne være en investering fra samfundets side i færre sygedage.

Holger Ross Lauritsen, direktør VM Tarm

Cykelinitiativet er ikke det eneste sundhedsfremmende tiltag, som VM Tarm har gjort sig bemærket med. Tidligere på året blev der indført en ordning, hvor de funktionæransatte kan få en halv times pause, hvis de bruger den på en gåtur. De ansatte i produktionen har i stedet fået tilbud om at kunne benytte tilbuddene i Tarm Idrætscenter.

Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Skjern For abonnenter

Varm skolekartoffel skubbes til det nye byråd: - Det mest ordentlige at gøre, siger Trine Ørskov

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern Forsynings kampagne havde ingen effekt:  Kun 316 ud af 33.000 forbrugere brugte stemmesedlen

Ringkøbing For abonnenter

Vestas præsenterede sin trafikløsning: Vil anlægge helt ny vej i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern

Det bliver dyrere at have penge stående i Landbobanken: Indlånsrenten sættes yderligere ned

Hvide Sande

Institution på Klitten solgte steaks og hummere i 33 år: Personalemangel lukker Sandslottet

Ringkøbing-Skjern

Stigende smitte giver kø: Nu skal der igen bestilles tid til coronatest

Debat For abonnenter

Dagbladet mener: Bliv væk fra skydeterrænet i Borris og lad Forsvaret passe sit arbejde

Tarm

Motorcyklist skred ud: Landmand efterlod beskidt vej

Vestjylland

Savnet i tre år: Lig af forsvundet mand er fundet

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hvide Sande

Overspænding på Svanittavej: Entreprenør ramte strømkabel

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog og videoanalyse: Endnu en meget tæt kamp - men denne gang var Skjern bedst

Ringkøbing

Millionstøtte til spillestedet Generator: - Det er et kæmpe skulderklap

Annonce