Annonce
Navne

Fornem pris på en kvart million til organist fra Astrup: - Det er helt overvældende

Søren Christian Vestergaard. Foto: Rasmus Kure Thomsen
Søren Christian Vestergaard, der fik glæden ved musik ind i kroppen fra barnsben af i Astrup, får i år Frobeniusfondens store pris på 250.000 kroner. Prisen gives blandt anden for hans arbejde med Trinitatis Kirkens kor, Trinitatis Kantori og Barokorkester.

København/Astrup: - Det er overraskende, overvældende og vildt for meget. Mit fokus har altid været på musikken, og aldrig på penge. Derfor er det alt for voldsomt for mig at få sådan en pris, siger Søren Christian Vestergaard.


Det er overraskende, overvældende og vildt for meget. Mit fokus har altid været på musikken, og aldrig på penge. Derfor er det alt for voldsomt for mig at få sådan en pris.

Søren Christian Vestergaard


Annonce

Men den er god nok. Det er organist og kantor ved Trinitatis Kirke i København, Søren Christian Vestergaard, som er årets modtager af Frobeniusfondens store pris på 250.000 kroner.

Som begrundelse for at giver Søren Christian Vestergaard prisen, skriver fonden blandt andet: "Søren Christian Vestergaard får prisen for en enestående indsats som musiker, pædagog og formidler af kirkemusik i almindelighed og orglet i særdeleshed. Musikken har en helt central placering i Trinitatis Kirke, ikke ved siden af forkyndelsen men som en integreret del af denne, og under Søren Christian Vestergaards musikalske ledelse får gudstjenesten et udtryk, der på én gang opleves fornyende og alligevel er stærkt forankret i traditionen".

Sørens mor var organist

Søren Christian Vestergaard er født og opvokset i Astrup som søn af Ellen og Jens Vestergaard.

- Den korte version af, hvorfor jeg valgte den karrierevej, er naturligvis, at min mor var organist i Faster Kirke i en menneskealder, og at alle vi børn lærte at spille klaver. På et tidspunkt fik jeg lyst til at prøve orglet og fik en fantastisk dygtig lærer i Varde. Da jeg så søgte ind på Musikkonservatoriet i Esbjerg og kom ind, var det den retning, det blev, siger Søren Christian Vestergaard.

- Ud over glæden ved musik tror jeg, at noget af det, som jeg har med fra Vestjylland, er, hvor vigtige fællesskaber er i lokalsamfundet. Det er fællesskabet, der er det vigtigste for mig. Musik skal laves sammen med andre, siger Søren Christian Vestergaard.

- Præcis som jeg fik musik med hjemmefra, mener jeg, at det er vigtigt at lære fra sig og give videre til de kommende generationer. Derfor underviste jeg i flere år på Musikkonservatoriet i Esbjerg, og da der blev for langt at køre, fortsatte jeg med at undervise på Musikkonservatoriet i København, hvor jeg snart har undervist i 20 år, siger Søren Christian Vestergaard.

Når der ikke er corona, står han bag 60 koncerter samt ti musik-gudstjenester om året i Trinitatis Kirke, der er kendt som en musik-kirke.

- Der er en dejlig sammenhæng mellem musik og ord. Derfor lægge vi så stor vægt på musikken i Trinitatis Kirke, siger Søren Christian Vestergaard.

Søren Christian Vestergaards 80-årige far og tre søskende bor i Astrup. Derfor er Søren Christian Vestergaard ofte på disse kanter. Han håber naturligvis også på, at det snart igen bliver muligt at gæsteoptræde i en musikalsk sammenhæng i Vestjylland, når der ikke længere er corona.

Men indtil videre glæder han sig over, at det igen er blevet tilladt at synge i Trinitatis Kirke.

Prisoverrækkelsen finder i øvrigt sted ved fredagskoncerten i Trinitatis Kirke fredag den 1. oktober kl. 16.30, hvor Søren Christian Vestergaard udover at være solist i en række orgelværker også vil dirigere kirkens kor, Trinitatis Kantori og Barokorkester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Navne

Far til Folkets Hus har rundet de 70

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce