Annonce
Sport

Sponsor-medvind i corona-modvind: Foreninger ligger stille men sponsorkronerne tikker stadig ind på kontoen

Ringkjøbing Landbobanks hoppeborg står helt alene på en mark og mangler nogle glade børn og andre barnlige sjæle. Det er lang tid siden, hoppeborgen har været udlånt til arrangementer. Nu står den foran det årlige eftersyn i håb om, at der bliver brug for den til sommer. Foto: Henrik Olesen
Foreningerne har stadig udgifter, selv om deres aktiviteter ligger stille. Derfor er der stor glæde i 60 procent af de lokale foreninger, der ikke har mistet sponsorkroner under coronanedlukningen.

Ringkøbing/Skjern: I Dagbladets spørgeskemaundersøgelse svarer de fleste foreninger, at de har de samme sponsorindtægter, som de plejer at have, selv om deres aktiviteter er lagt ned.

- Vi oplever en flot opbakning hele vejen rundt. Det er super, at vores sponsorer ikke er faldet fra i den her svære periode, fortæller Claus Bo Hansen fra Lem Boldklub.

Ringkjøbing Landbobank er en af kommunens absolut største sponsorer. Der er mange foreninger, hvor Landbobanken spiller en større eller mindre rolle rent økonomisk.

Drikkedunke på rad og række i kælderen i Ringkjøbing Landbobank. Længst til højre nogle af de omkring 2000 håndklæder, som banken har købt ind som en del af deres mange sponsorater. Foto: Henrik Olesen

- Selvfølgelig kan vi mærke, at mange foreninger har mistet store arrangementer, fordi så mange ting er sat på stand by lige nu. Men vi har ikke fået henvendelser fra foreninger, der er så trængte, at de har ønsket ekstra hjælp, fortæller markedschef Klaus Gamst.

Lige som andre sponsorer har banken tilbudt at fremrykke betalingen for deres sponsorat, hvis foreningerne har bedt om det.

- Men det er der nu kun få, der har spurgt om, siger Klaus Gamst.

Annonce

Har forlænget mange sponsoraftaler

Selv om foreningslivet har været stort set lukket, har Klaus Gamst haft travlt.

- Vi har haft mange snakke med mange foreninger. Det er faktisk sådan, at vi i den her periode har forlænget rigtig mange aftaler. Vi ved jo, at vi nok skal komme tilbage til noget, der ligner en normal hverdag. Ved at lave aftaler - også gerne lange aftaler - så spænder vi et sikkerhedsnet ud under foreningerne, så de ved, de kan komme videre, når det hele forhåbentligt snart åbner op igen, fortæller Klaus Gamst.


Vi har haft mange snakke med mange foreninger. Det er faktisk sådan, at vi i den her periode har forlænget rigtig mange aftaler.

Klaus Gamst, markedschef i Ringkjøbing Landbobank


Mange foreninger er kede af, at de ikke kan levere de modydelser, de plejer at levere som tak for sponsorstøtten.

- Derfor er vi klar til at tage vores sponsorer med på en tur, så snart det er muligt, siger Claus Bo Hansen fra Lem Boldklub.

Artikelserie: Idrætsforeningernes tilstand

Dagbladet har sendt et spørgeskema ud til 120 foreninger, og omkring 50 af dem har svaret på følgende spørgsmål: Hvordan har idrætslivet det i Ringkøbing-Skjern Kommune efter et år med corona?

Det er der kommet en række artikler ud, og de bliver bragt løbende i Dagbladet Ringkøbing-Skjern og på hjemmesiden www.dbrs.dk.

Publiceret 14. marts: Corona sætter dybe spor - 9 ud af 10 melder om drastisk fald i aktivitetsniveauet.

Publiceret 14. marts: Judoklub fik en kanonstart: Siden har corona i lange perioder gjort træningen umulig.

Publiceret 15.  marts: Foreningerne skrumper under corona - hver anden har fået færre medlemmer.

Publiceret 16. marts: Corona har snablen langt nede i pengekassen - foreninger taber op til 300.000 kroner.

Publiceret 16. marts: Fornem opbakning fra sponsorer i corona-uvejret.

I Rækker Mølle Håndbold har de det på samme måde.

- Vi har en vanvittig opbakning fra sponsorer - og frivillige. Jeg er glad og stolt over, at de alle vil klubben så meget, siger formand Jens Jacob Østergaard, der glæder sig til endelig at kunne lave et sponsorarrangement igen.

Annonce

Sponsorer har ikke fået opkrævninger

I Hvide Sande KFUM er de gået en lidt anden vej.

- Vi har valgt ikke at sende opkrævninger ud til vores sponsorer. I stedet har vi sendt en mail om, at vi selvfølgelig håber, de vil støtte igen, når vi får gang i aktiviteterne igen, fortæller Klaus Degn fra Hvide Sande KFUM.

Ringkjøbing Landbobank har en tavle inde på hovedkontoret i Ringkøbing, hvor foreninger kan hænge plakater op for at gøre opmærksom på deres arrangementer. Den tavle er sørgeligt nok helt tom for tiden. Foto: Henrik Olesen

Den manglende eksponering bekymrer ikke i Ringkjøbing Landbobank.

- Foreningerne er kede af, at de ikke kan levere modydelser. Men det er ikke foreningernes skyld, at det meste ligger stille. Vi har valgt at vise samfundssind. Lige nu er vi ikke optaget af, at vi ikke bliver eksponeret i forskellige sammenhænge. Der skal nok komme muligheder for at skabe synlighed senere hen. Jeg savner i stedet bare det at komme ud og stå på lægterne igen. Se en fodboldkamp, en håndboldkamp, komme til gymnastikopvisning og meget andet. Jeg savner at komme ud og møde livet i foreningerne og få en snak med ildsjælene og de frivillige og glæde mig over, at Ringkjøbing Landbobank er en del af det lokale foreningsliv, slutter Klaus Gamst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce