Navne

Formanden blev udnævnt som æresmedlem

Tove Christensen fik både blomster og diplom, som bevis på, at hun nu er æresmedlem i foreningen foruden formand. Pressebillede

Ådum: Af Ådum Husholdningsforenings 84 medlemmer kom 48 til det store ta’selv bord, bestyrelsen inden årets generalforsamling var vært for i Ådum Forsamlingshus.

Ved hver kuvert var der en flaske vand med Ådum trykt på etiketten, en gave fra "Naturens rige" og vandet var godt supplement til de øvrige drikkevarer, mens de mange retter blev nydt.

Jytte Bjørslev blev valgt til ordstyrer. I formandsberetningen nævnte Tove Christensen årets mange gode oplevelser og lovede, at der er flere i vente - cirka et arrangement pr. måned.

Birthe Lynggaard gennemgik regnskabet til godkendelse. Der var genvalg til bestyrelsen af Tove Christensen, Birthe Lynggaard og Margit Plauborg. Dagmar Vestergaard og Lene Bjørslev fortsatte som suppleanter.

Under eventuelt tog næstformanden ordet på vegne af bestyrelsen og gav et tilbageblik, som understregede medlemmernes trofasthed.

Den første "husmoderforening" blev oprettet i 1942. Hilda Grønborg, som er æresmedlem, var med til at oprette den.

I 1989 overgik foreningen til en selvstændig Husholdningsforening, som alle fortsatte i. Den har nu 11 æresmedlemmer.

- I aften har vi den glæde at udnævne dig, Tove, til æresmedlem for de mange år som medlem, bestyrelsesmedlem og den indsats, du har leveret de seneste 30 år som formand,” lød det, og så var der diplom og buket til Tove Christensen.

Efter applaus var det tid for kaffe og lagkage, inden Dagmar Vestergaard gav aftenen en god afslutning med billeder og indblik fra en rejse til Vietnam.

Bodil

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce