Annonce
Navne

Formanden blev udnævnt som æresmedlem

Tove Christensen fik både blomster og diplom, som bevis på, at hun nu er æresmedlem i foreningen foruden formand. Pressebillede

Ådum: Af Ådum Husholdningsforenings 84 medlemmer kom 48 til det store ta’selv bord, bestyrelsen inden årets generalforsamling var vært for i Ådum Forsamlingshus.

Ved hver kuvert var der en flaske vand med Ådum trykt på etiketten, en gave fra "Naturens rige" og vandet var godt supplement til de øvrige drikkevarer, mens de mange retter blev nydt.

Jytte Bjørslev blev valgt til ordstyrer. I formandsberetningen nævnte Tove Christensen årets mange gode oplevelser og lovede, at der er flere i vente - cirka et arrangement pr. måned.

Birthe Lynggaard gennemgik regnskabet til godkendelse. Der var genvalg til bestyrelsen af Tove Christensen, Birthe Lynggaard og Margit Plauborg. Dagmar Vestergaard og Lene Bjørslev fortsatte som suppleanter.

Under eventuelt tog næstformanden ordet på vegne af bestyrelsen og gav et tilbageblik, som understregede medlemmernes trofasthed.

Den første "husmoderforening" blev oprettet i 1942. Hilda Grønborg, som er æresmedlem, var med til at oprette den.

I 1989 overgik foreningen til en selvstændig Husholdningsforening, som alle fortsatte i. Den har nu 11 æresmedlemmer.

- I aften har vi den glæde at udnævne dig, Tove, til æresmedlem for de mange år som medlem, bestyrelsesmedlem og den indsats, du har leveret de seneste 30 år som formand,” lød det, og så var der diplom og buket til Tove Christensen.

Efter applaus var det tid for kaffe og lagkage, inden Dagmar Vestergaard gav aftenen en god afslutning med billeder og indblik fra en rejse til Vietnam.

Bodil

Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce