Annonce
Kultur

Forfatters besøg i Ringkøbing er blevet til en novelle, hvor fordommene får et twist

Thorstein Thomsen på Torvet i Ringkøbing på en grå martsdag. Inspiration fra blandt meget andet hans spadseretur gennem gaderne med Ulrich Bitterhof er nu blevet til novellen Ringkøbing-Klip. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Dansk Forfatterforening sendte i foråret 20 forfattere ud i landet for at skabe fortællinger om det land, vi bor i. Thorstein Thomsen fandt sin inspiration i Ringkøbing.
Annonce

Ringkøbing: Hvem er Danmark? Det spørgsmål har Dansk Forfatterforening stillet sig selv, og i foråret var 20 forfattere en uge ude på hver sin destination landet rundt for at samle inspiration til en novelle over temaet.

Forfatter og musiker Thorstein Thomsen ramte Ringkøbing på en grå dag sidst i marts. Han ankom med, som han sagde til Dagbladet, en fordom om at finde folk i fleecetrøjer og træsko. Virkelighedens Ringkøbing fik dog flyttet på hans opfattelse:

- Jeg er blevet overrasket over, hvor rig byen er. Jeg opfatter det slet ikke som udkantsdanmark nu. Det er den måde, husene er på, den måde, folk er klædt på, og det, der er i butikkerne, sagde han.

Forfatterens egne forhånds-forventninger er med et twist blevet til en motor i den sorgmuntre novelle Ringkøbing-Klip, som Dagbladet efter aftale med Dansk Forfatterforening bringer i dag.

Thorstein Thomsen vender tilbage i Ringkøbing i efteråret, hvor han 10. september læser op og fortæller om sin vej til Ringkøbing-Klip ved et offentligt arrangement på biblioteket. Dagen efter holder han forfatter-workshop på Ringkøbing Skole.

Og eleverne kan med fordel lade sig grundigt inspirere: Dansk Forfatterforening udskriver i september - som et led i Hvem er Danmark-projektet - en national skrivekonkurrence for udskolingselever i hele landet. Præmien bliver en tur til Bogforum 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler har været overbevist om det: Forskere finder coronasmitte på måge

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Skjern

Fire forskellige indbrud i to byer

Annonce