Kultur

Forfatter signerer bøger i Bog og Idé

Jens Arentzen: Signerer bøger i Ringkøbing. Arkivfoto.
Skuespiller, instruktør, forfatter og foredragsholder Jens Arentzen kommer til Ringkøbing for at signere bøger.

RINGKØBING: Han har lige udgivet bogen "Barnet, byen og verden - og det at blive til!" …

Og lørdag den 25. maj får man mulighed for at møde skuespilleren, instruktøren, forfatteren og foredragsholderen Jens Arentzen til et signerings- og udgivelsesarrangement i Bog & Idé i Nygade.

Det foregår fra klokken 11 til 13.

At Jens Arentzen lægger vejen om forbi Ringkøbing, skyldes ikke mindst hans bekendtskab med forfatteren Lasse Løager, der jo har rødder i Ringkøbing.

Baggrunden for bogen er, hvad Jens Arentzen selv kalder "skabende vrede", er, at han gennem mere end 25 har rejst Danmark tyndt, og mødt mennesker i alle stillinger i samfundet.

Nu fortæller han om, hvad han har mødt.

- Der sidder mennesker i danske afkroge, og venter på, at livet skal tage sin begyndelse, og mennesker, der er gået ned med stress af alt for meget arbejdsliv, siger han.

- Gennem fortællingerne og forklaringerne i denne bog håber jet at nå de psykisk belastede, børn, unge og voksne, så de indser, at de måske slet ikke fejler noget. At de måske ikke har "et problem", men at deres omgivelser har fået dem til at tro, at de var forkerte, "stille typer" eller generelt dårlige til livet.

Jens Arentzen vil med sin bog gerne inspirere lærere, pædagoger, terapeuter, psykologer og så videre - og ikke mindst forældre - til at have øje for, at når et barn har det svært, er det faktisk ofte hans baggrund, manglende berøring, det manglende lys mod sig, fra han var spæd, der er årsagen til vreden, selvskaden, eller til, at han er blevet "den stille type".

De kommende måneder er Jens Arentzen på turné rundt omkring i landet med foredraget "At blive mødt", der tager udgangspunkt i bogen.

0/0

Tophistorier

Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Kultur For abonnenter

E-force satsede på at vinde "the double" ved gadefodboldstævne i Hvide Sande

Tophistorier

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce