Annonce
Tarm

Forfatter Egon Clausen læser op på Tarm Bibliotek

Egon Clausen er født i Hemmet, og hans seneste bopg tager udgangspunkt i Vestjylland. PR-foto

Tarm: Forfatteren Egon Clausen er født og opvokset på hedegården Fusgård i Hemmet, men i størsteparten af sit liv har han levet og arbejdet i København.

Torsdag 27. februar er han tilbage i Vestjylland på biblioteket i Tarm, hvor han kl. 19 fortæller om baggrunden for sin seneste bog: "Jeg er et træ – vestjyske danmarksbilleder". Den spænder bro fra fortid til nutid, fra øst til vest, fra centrum til periferi og fra en lille dreng, der stadig bor i en gammel mand. Egon Clausen vil læse højt og vise nogle af de billeder, der er knyttet til bogen.

Fra 1970 til 2005 har Egon Clausen været knyttet til Danmarks Radio som programmedarbejder og redaktør på P1. Sideløbende hermed har han skrevet en lang række bøger, hvoraf en del er erindringer og essays om Hemmet og omegn, mens andre beskriver de religiøse retninger, der har præget livet på egnen.

Der vil også være tid til en åben samtale om de temaer, som Egon Clausen har behandlet i sit vestjyske forfatterskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce