Annonce
Ringkøbing-Skjern

Foreningsmand om nyt Venstre-forslag: Billigere leje af haller er win-win-win

K.E. Kristensen hilser Venstre-forslag velkommen og håber på, det får opbakning til budgetkonferencen. Arkivfoto.
Kritiker af kommunens fritidspolitik ser med tilfredshed på Venstres forslag om at hæve tilskudsprocenten.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Foreningensmanden K.E. Kristensen fra Skjern har tidligere været ude med riven efter Ringkøbing-Skjern Kommunes politik på fritidsområdet.

Han har blandt andet på Dagbladets debatsider sagt, at han mener, kommunen bør hæve lokaletilskudsprocenten, der lige nu ligger på 68 procent. Desuden mener han, at man bør afskaffe 25-års-reglen for de foreninger, der benytter idrætshaller for at sikre hallerne en bedre økonomi.

Derfor er han meget positivt stillet over for det forslag, som Venstre er kommet med kort før byrådets budgetkonference, som holds mandag-tirsdag i næste uge.

- Det er en sejr. Det er win-win-win. Både for hallerne og dem, der bruger hallerne. Det er kun en god smiley herfra, siger K.E. Kristensen.

Annonce

Godt udgangspunkt

Det forslag, som Venstre er kommet med, går ud på at hæve lokaletilskudsprocenten til 75 procent. Det betyder, at prisen for at leje en hal i en time vil falde med omkring 40 kroner. I dag ligger timeprisen på 191 kroner, hvilket er en del højere end i nabokommunerne.

- Det giver foreningerne mulighed for ikke kun at tænke på økonomi. De får et råderum, og de kan diskutere fremtid og visioner i stedet for økonomi. Jeg kan kun hilse forslaget velkommen, og jeg håber, der kommer opbakning til det, siger K.E. Kristensen, der i øvrigt er tidligere byrådskandidat for Venstre.

- Om det får en effekt, kommer selvfølgelig an på en prøve. Men prøven har et godt udgangspunkt. Det er et skridt i den rigtige retning, siger han.

25-års-reglen, der lige nu har betydning for foreningernes kommunale tilskud, bliver desuden afskaffet fra årsskiftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce