Annonce
Ringkøbing-Skjern

Foreningsmand om nyt Venstre-forslag: Billigere leje af haller er win-win-win

K.E. Kristensen hilser Venstre-forslag velkommen og håber på, det får opbakning til budgetkonferencen. Arkivfoto.
Kritiker af kommunens fritidspolitik ser med tilfredshed på Venstres forslag om at hæve tilskudsprocenten.

Ringkøbing-Skjern: Foreningensmanden K.E. Kristensen fra Skjern har tidligere været ude med riven efter Ringkøbing-Skjern Kommunes politik på fritidsområdet.

Han har blandt andet på Dagbladets debatsider sagt, at han mener, kommunen bør hæve lokaletilskudsprocenten, der lige nu ligger på 68 procent. Desuden mener han, at man bør afskaffe 25-års-reglen for de foreninger, der benytter idrætshaller for at sikre hallerne en bedre økonomi.

Derfor er han meget positivt stillet over for det forslag, som Venstre er kommet med kort før byrådets budgetkonference, som holds mandag-tirsdag i næste uge.

- Det er en sejr. Det er win-win-win. Både for hallerne og dem, der bruger hallerne. Det er kun en god smiley herfra, siger K.E. Kristensen.

Annonce

Godt udgangspunkt

Det forslag, som Venstre er kommet med, går ud på at hæve lokaletilskudsprocenten til 75 procent. Det betyder, at prisen for at leje en hal i en time vil falde med omkring 40 kroner. I dag ligger timeprisen på 191 kroner, hvilket er en del højere end i nabokommunerne.

- Det giver foreningerne mulighed for ikke kun at tænke på økonomi. De får et råderum, og de kan diskutere fremtid og visioner i stedet for økonomi. Jeg kan kun hilse forslaget velkommen, og jeg håber, der kommer opbakning til det, siger K.E. Kristensen, der i øvrigt er tidligere byrådskandidat for Venstre.

- Om det får en effekt, kommer selvfølgelig an på en prøve. Men prøven har et godt udgangspunkt. Det er et skridt i den rigtige retning, siger han.

25-års-reglen, der lige nu har betydning for foreningernes kommunale tilskud, bliver desuden afskaffet fra årsskiftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce