Annonce
Ringkøbing

Foreninger skal til tasterne tidligere for at få tilskud

Tilskuddet til frivilligt socialt arbejde kan søges af sociale foreninger og af idræts-, kultur- og borgerforeninger. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Hvert år søger omkring 100 foreninger i kommunen tilskud til frivilligt socialt arbejde. I år skal ansøgningerne afsted en måneds tid tidligere - men samtidig er det blevet lettere selv at vurdere, om man har chance for at få del i pengene.

Ringkøbing: Første oktober er skæringsdatoen for foreninger, der vil søge penge i Ringkøbing-Skjern Kommunes såkaldte §18-pulje om penge til frivilligt, socialt arbejde.

Det betyder, at de ca. 100 foreninger i kommunen, der hvert år søger puljen, skal i gang med ansøgningsarbejdet en måned tidligere end normalt.

Samtidig har kommunen gjort det mere overskueligt, hvem der med god grund kan søge fra puljen - og hvilke foreninger, der ikke lever op til de krav, der gør sig gældende.

På kommunens hjemmeside kan man også få et overblik over, hvilke foreninger og hvilke tiltag, der har fået støtte de foregående år.

- Ved at sætte sig ind i hvordan man søger midlerne, kan man hurtigere skrive en ansøgning, der lever op til fordelingsprincipperne, siger Emil Sloth Sig, frivillighedskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, i en pressemeddelelse.

I hovedtræk er det vigtigt at vide, at:

Midlerne i år er øremærket forskellige specifikke indsatsområder og målgrupper.

Alle felter på ansøgningsskemaet skal udfyldes - ligesom man skal huske at angive foreningens CVR-nr. i ansøgningen.

Puljen kan ikke kun søges af frivillige sociale foreninger, men også af for eksempel idræts- kultur- eller borger- og sogneforeninger i det omfang der er tale om frivilligt drevne aktiviteter med et socialt sigte og aktiviteter til målgruppen.

Har man spørgsmål i forbindelse med ansøgningen til §18-puljen, kan man kontakte FrivilligVest for råd og vejledning.

Husk at udfylde det hele

I hovedtræk er det vigtigt at vide, at:

Midlerne i år er øremærket forskellige specifikke indsatsområder og målgrupper.

Alle felter på ansøgningsskemaet skal udfyldes - ligesom man skal huske at angive foreningens CVR-nr. i ansøgningen.

Puljen kan ikke kun søges af frivillige sociale foreninger, men også af for eksempel idræts-, kultur-, eller borger- og sogneforeninger i det omfang der er tale om frivilligt drevne aktiviteter med et socialt sigte og aktiviteter til målgruppen.

Har man spørgsmål i forbindelse med ansøgningen til §18-puljen, kan man kontakte FrivilligVest for råd og vejledning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce