Annonce
Ringkøbing

Foreninger skal til tasterne tidligere for at få tilskud

Tilskuddet til frivilligt socialt arbejde kan søges af sociale foreninger og af idræts-, kultur- og borgerforeninger. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Hvert år søger omkring 100 foreninger i kommunen tilskud til frivilligt socialt arbejde. I år skal ansøgningerne afsted en måneds tid tidligere - men samtidig er det blevet lettere selv at vurdere, om man har chance for at få del i pengene.

Ringkøbing: Første oktober er skæringsdatoen for foreninger, der vil søge penge i Ringkøbing-Skjern Kommunes såkaldte §18-pulje om penge til frivilligt, socialt arbejde.

Det betyder, at de ca. 100 foreninger i kommunen, der hvert år søger puljen, skal i gang med ansøgningsarbejdet en måned tidligere end normalt.

Samtidig har kommunen gjort det mere overskueligt, hvem der med god grund kan søge fra puljen - og hvilke foreninger, der ikke lever op til de krav, der gør sig gældende.

På kommunens hjemmeside kan man også få et overblik over, hvilke foreninger og hvilke tiltag, der har fået støtte de foregående år.

- Ved at sætte sig ind i hvordan man søger midlerne, kan man hurtigere skrive en ansøgning, der lever op til fordelingsprincipperne, siger Emil Sloth Sig, frivillighedskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, i en pressemeddelelse.

I hovedtræk er det vigtigt at vide, at:

Midlerne i år er øremærket forskellige specifikke indsatsområder og målgrupper.

Alle felter på ansøgningsskemaet skal udfyldes - ligesom man skal huske at angive foreningens CVR-nr. i ansøgningen.

Puljen kan ikke kun søges af frivillige sociale foreninger, men også af for eksempel idræts- kultur- eller borger- og sogneforeninger i det omfang der er tale om frivilligt drevne aktiviteter med et socialt sigte og aktiviteter til målgruppen.

Har man spørgsmål i forbindelse med ansøgningen til §18-puljen, kan man kontakte FrivilligVest for råd og vejledning.

Annonce

Husk at udfylde det hele

I hovedtræk er det vigtigt at vide, at:

Midlerne i år er øremærket forskellige specifikke indsatsområder og målgrupper.

Alle felter på ansøgningsskemaet skal udfyldes - ligesom man skal huske at angive foreningens CVR-nr. i ansøgningen.

Puljen kan ikke kun søges af frivillige sociale foreninger, men også af for eksempel idræts-, kultur-, eller borger- og sogneforeninger i det omfang der er tale om frivilligt drevne aktiviteter med et socialt sigte og aktiviteter til målgruppen.

Har man spørgsmål i forbindelse med ansøgningen til §18-puljen, kan man kontakte FrivilligVest for råd og vejledning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ramt af tog: 45-årig fra Staby død

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce