Annonce
Ringkøbing-Skjern

Foreninger har brug for penge og ildsjæles engagement: Det vil være svært for mange foreninger at komme i gang

I mange foreninger drømmes der for tiden om at vende tilbage til et aktivitetsniveau, der kan måle sig med det, vi kender fra tiden før coronapandemien. Arkivfoto: John Randeris
FrivilligVest står klar med en række tilbud, der skal gøre det lettere for foreninger at genstarte, når coronakrisen klinger af.

Ringkøbing-Skjern: På et tidspunkt i overskuelig fremtid kan vi igen mødes i større grupper. Dét bliver godt!

Sådan lyder de første linjer i et nyhedsbrev med FrivilligVest som afsender. Og ja, der er givetvis lys forude, men der er hurdler på vejen:

- Vi har da et håb om, at foreningslivet kommer tilbage til sådan, som det var. Men vi er også fuldstændig bevidste om, at det kommer til at tage tid, siger Carsten Leidesdorff Skov, leder af FrivilligVest, der arbejder for at hjælpe og servicere foreninger i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

- Det vil være svært for mange foreninger at komme i gang. Hos nogle har medlemmer fundet noget andet at lave, og hos andre er ildsjælene måske brændt ud - eller har tabt lysten, tilføjer Carsten Leidesdorff Skov.

Han peger videre på, at 'nogle foreninger mangler penge desperat,' da det sidste år ikke var muligt at holde gang i indtægtsgivende aktiviteter.

En vifte af muligheder

Mens Danmark venter på, at foråret, sommeren og vaccinerne giver corona en kold skulder, står FrivilligVest nu klar med en række kurser, webinarer og andre tilbud, der skal hjælpe foreninger tilbage på sporet.

Eksempelvis bliver der på tre aftener her i februar afholdt gratis webinarer med fokus på at få gang i foreningen igen og at rekruttere nye medlemmer.


Vi har da et håb om, at foreningslivet kommer tilbage til sådan, som det var. Men vi er også fuldstændig bevidste om, at det kommer til at tage tid

Carsten Leidesdorff Skov, leder af FrivilligVest


Ligeledes er det via FrivilligVest muligt at få inspiration til at holde gode online-møder.

- Vi har mange foreninger i kommunen, og der er ikke én løsning, der passer til alle. Derfor præsenterer vi en bred vifte af muligheder. Jeg tror, det vigtigste er hjælp til økonomien, siger Carsten Leidesdorff Skov.

Han glæder sig derfor over, at FrivilligVest nu kan tilbyde foreninger i Ringkøbing-Skjern Kommune gratis adgang til hjemmesiden fonde.dk, der rummer omkring 6000 fonde:

- Det er mit indtryk, at en række fonde ikke har fået lige så mange ansøgninger sidste år som normalt. Der er derfor en del ledig kapital i fonde, man kan søge, hvis man har det rigtige formål, tilføjer lederen af FrivilligVest.

Annonce

Brug for ekstra skridt

Hjemmesiden fonde.dk rummer store navne fra erhvervslivet som Nordea og Novo Nordisk, men det er også muligt at pejle sig frem til mindre bidragydere, der måske afspejler vestjysk geografi:

- Det er hele paletten. Man kan indtaste søgeord på det, man søger til, og dermed har man nemmere ved at målrette sin ansøgning til enkelte fonde, så man ikke bare skyder med spredehagl, siger Carsten Leidesdorff Skov.

Udover det økonomiske aspekt finder han det i den kommende tid vigtigt at få genstartet foreningslivets ildsjæle, så 'de kan rejse sig og lige gå det ekstra skridt for at få nogle andre med':

- Jeg vil meget hellere samle folk fysisk, men workshops online er bedre end ingenting, tilføjer lederen af FrivilligVest, der primært er finansieret af offentlige midler.

Ringkøbing-Skjern Kommune sikrer lidt over halvdelen af det økonomiske fundament under FrivilligVest, mens Socialstyrelsen tegner sig for omkring 25 procent. Den resterende finansiering henter FrivilligVest hjem via private fonde.

Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Cheftræner fortæller om grunden til sit stop: - Som person er jeg grundlæggende lidt genert og introvert

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Nu går arbejdet i gang: Plan for gigantisk solcellepark i Gestenge kan være grydeklar om et års tid

Tarm For abonnenter

Nu kan du spille bowling døgnet rundt: Travlt bowlingcenter til salg igen

Ringkøbing

Transportfirma vinder pris for grønt initiativ: Planter træer ved grusgrav for pengene

Ringkøbing

Overraskende fund: Gravsteder og offergaver på Øster Lem Hede

Ringkøbing-Skjern

Viceborgmester vil have minister til at godkende radarstyret lys på vindmøller: - Det giver ingen mening

Ringkøbing For abonnenter

Hygge og nærhed: Ringkøbings nye læger vil tilbage til de gamle lægedyder

Hvide Sande

Ikke mere rødt fjordvand: Men stadig badeforbud nær brandstedet

Skjern

Tre mulige løsninger på Skjerns skoleproblem: Forskellen mellem den billigste og dyreste løsning er 150 millioner

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Navne For abonnenter

100-årige Kristiane ønsker sig en skabsfryser i fødselsdagsgave: Hun har selv bagt til festen med 91 gæster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern Håndbold

Efter to år på posten: Skjerns cheftræner stopper et år før tid

Annonce