Annonce
Ringkøbing

Foreningen Tyskerhavnen trækker protest mod etagebyggeri

De to bestyrelsesmedlemmer i Foreningen Tyskerhavnen, Lars Søgaard i midten, og Jørgen Olesen til højre, meddeler at foreningen trækker sin protest. Til venstre ses byrådsmedlem Svend Boye Thomsen. Foto: Jørgen Kirk

Foreningen skal ikke blande sig i noget, der ikke noget med havnen at gøre, lyder meldingen.

Hvide Sande: En enig bestyrelse for Foreningen Tyskerhavnen, der tæller 150 medlemmer, har trukket sin protest mod det planlagte etagebyggeri på Nørregade tilbage.

Det meddeler bestyrelsesmedlemmerne Jørgen Olesen og Lars Søgaard.

Efter Dagbladets omtale af protesterne mod byggeriet trådte Tyskerhavnens bestyrelse sammen onsdag formiddag for at diskutere den indsigelse, som formand Bjarne Vejlgaard Nielsen havde indsendt på vegne af bestyrelsen.

Indsigelsen var ganske skarp i protesten mod byggeriet, som vil "virke voldsomt skæmmende for området", lige som "kolosserne" på tre etager vil "virke ekstreme". Vejlgaard skriver blandt andet, at det er "Foreningen Tyskerhavnen yderst uforståeligt, at kommunen overvejer at give tilladelse til opførelse af ejerlejligheder på bekostning af Tyskerhavnens overlevelse som "kultur-hotspot", grundet det unikke autentiske miljø, der forefindes lige netop her".

Protesten fra foreningen er imidlertid ikke faldet i god jord blandt samtlige 150 medlemmer, og bestyrelsesmødet er mundet ud i en beslutning om at trække foreningens høringssvar tilbage.

- Vi har ikke noget imod byggeriet på Nørregade. Foreningen skal kun beskæftige sig med ting, der direkte har med havnen at gøre, siger Jørgen Olesen og Lars Søgaard fra bestyrelsen.

Teknik- og miljøudvalget har bestemt, at tilkørselsvejen til byggeriet skal ske fra Nørregade og ikke ad vejen, der går ned forbi Tyskerhavnen. Det betyder, at byggeriet ikke vil medføre øget trafik ved havnen.

Spekulationerne om, hvorvidt det kunne resultere i, at der ville blive inddraget areal til slæbesteder, er derfor også ubegrundet, siger de to bestyrelsesmedlemmer.

Tyskerhavnen er populær hos turisterne, der sætter pris på at opleve en stadig fungerende fjordhavn.

Jørgen Olsen og Lars Søgaard slår fast, at havnens fiskere lever fint med at være genstand for opmærksomheden.

- Vi er ligeglade med, at der sidder nogen og kigger ned på os. Vi har da heller ikke noget imod, at der kommer nogen og køber en sild. Og det er jo heller ikke værre, end at de også sidder på Nørresande og kigger på os, siger de to bestyrelsesmedlemmer.

De har personligt ikke noget imod udvikling, når blot udviklingen ikke betyder indskrænkninger på Tyskerhavnen.

Tyskerhavnens formand Bjarne Vejlgaard Nielsen er bosat på Nørresande, hvor en række beboere og grundejerforeningen har indsendt protester mod etagebyggeriet på Nørregade. Det har fredag ikke været muligt at træffe Bjarne Vejlgaard Nielsen for en kommentar.

Foreningen holder lørdag formiddag ordinær generalforsamling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce