Annonce
Ringkøbing

Foreningen Energisafari.dk er en realitet

Repræsentanter fra Bestyrelsen for Energisafari.dk med: Karl Krogshede - Skive, Thomas Mikkelsen ? Aarhus, Henning Donslund ? Ringkøbing-Skjern, Søren Stensgaard ? Samsø, Frode Frederiksen ? Horsens. Foto: Presse/Privat

Fem midtjydske kommuner viser vejen til grøn omstilling med den nystiftede forening Energisafari.dk.

Der er skabt udvidet fokus på energiturisme med foreningen Energisafari.dk. Fem midtjydske kommuner: Skive, Aarhus, Samsø, Horsens og Ringkøbing-Skjern, er gået skridtet videre i deres formelle samarbejde inden for energiturisme og på en stiftende generalforsamling blev foreningen Energisafari.dk skabt. Foreningen specialiserer sig i skræddersyede fagture inden for energiteknologi. Energisafari er for politikere, kommercielle beslutningstagere og fagspecialister, som ønsker mere viden om bæredygtig energi og inspiration til udvikling af egne løsninger.
»Vi står som område stærkt på grøn energiteknologi. Erhvervslivet er med helt fremme, og kommunen har et ambitiøst mål om at være selvforsynende med vedvarende energi i 2020. Omverdenen kigger vores vej for know how, og med Energisafari.dk styrker vi erhvervslivets muligheder for at skabe nye kontakter og netværk, der igen skaber direkte værdi på bundlinjen,« siger borgmester Iver Enevoldsen i en pressemeddelelse.
Kommunerne bag foreningen er enige om, at det er en samfundsmæssig opgave at skabe udvikling i samarbejde med virksomhed, energiselskaber og vidensinstitutioner.
Annonce
I forbindelse med skabelsen af foreningen er der etableret et sekretariat, der skal arbejde for at få udenlandske delegationer til Midt- og Vestjylland. Der er i forvejen fokus på Danmark, når der tales om grønne og bæredygtige løsninger, og foreningen skal være med til at synliggøre aktiviteterne på området.
Energisafari.dk er en uafhængig, non-profit forening, og det første skridt til foreningen blev taget allerede i foråret 2016, hvor de fem kommuner besluttede sig for at satse aktivt på at Energisafari.dk kunne blive en realitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce