Videbæk

Forening samlede ind i to år: Nu kan børnene for alvor boltre sig på boldbanen

Grønbjerg fejrede lørdag deres nye multibane med åbningsturneringer, hvor flere hold fra Grønbjerg og naboklubberne deltog. Her stryger bolden i kassen mellem målmandens ben. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Børn og legebørn har fået en multibane, efter at den lokale sportsforening i Grønbjerg har arbejdet på projektet i to år.

GRØNBJERG: Børnene havde tyvstartet lidt den seneste uges tid. Lørdag blev Grønbjergs nye multibane med kunstgræs og bander så officielt indviet.

Banen ligger ved den lokale friskole, og med kunstgræsunderlaget baner multibanen vej for, at børn og andre fodboldglade indbyggere kan finpudse fodboldfærdighederne udendørs hele året rundt.

Allerede inden snoren blev klippet lørdag, trillede børnene bold på banen. Banens evne til at suge fodboldglade børn til sig vækker glæde hos sammenslutningen af idrætsforeninger i Grønbjerg, Grønbjerg Aktiv. Her har fodboldafdelingens formand, Claus Bak, også set, at banen om aftenen har været brugt flittigt; også inden banderne blev sat op.

- Jeg tænker, at det bare er fedt at se banen blive brugt. Da vi fik banderne op at stå torsdag eftermiddag, var der også 25 børn til at spille bare i det første frikvarter, siger Claus Bak.

Når det er en multibane, ligger det i navnet, at den skal bruges til flere sportsgrene, men når vi har spurgt andre steder, bliver den 95 procent af tiden brugt til fodbold. Andre steder har man eksempelvis ofret penge på volleyballnet, der står klar ved siden af banen, men de bliver aldrig brugt.

Claus Bak, fodboldformand, Grønbjerg Aktiv

Billig model med fokus på fodbold

Grønbjerg Aktiv har hentet penge hos lokale sponsorer og har fået fondsmidler hos blandt andre DGI. To år tog det at indsamle og opspare de i alt 295.000 kroner, banen koster. Uden frivilliges hjælp havde banen kostet 500.000 kroner.

- Vi valgte en billig bane. Vi var dybt forelskede i en Ferrari-model, hvor der var en støbt sokkel, der var net i enderne, og banderne var dobbelt så tykke. Den kostede 200.000 kroner mere, og det kunne vi ikke samle ind. Der var også ønsker om at lave banen stor nok til at lave en tennisbane, som man kender det fra Spjald, og det koster omtrent 180.000 kroner mere. Nu har vi brugt to år på at nå hertil, og vi ville ikke ud at spørge forældrene om penge, siger Claus Bak.

Fodboldformanden har kunnet se, hvordan man i nabobyerne som Spjald og Ørnhøj har haft glæde af en multibane. Grønbjerg har også hentet inspiration i Videbæk og Ringkøbing. Ved at tale med andre klubber har Grønbjerg fundet ud af, hvad der var værd at bruge penge på, og hvad der ikke var.

Planen er, at der snart skal basketballkurve op at hænge, og ekstrabander bag målene til hockey bliver der også brug for. Men realistisk set får fodboldens proptrækkerdriblinger og indersideafleveringer nok mere at sige end basketballs dunk og hockeyens slagskud.

- Når det er en multibane, ligger det i navnet, at den skal bruges til flere sportsgrene, men når vi har spurgt andre steder, bliver den 95 procent af tiden brugt til fodbold. Andre steder har man eksempelvis ofret penge på volleyballnet, der står klar ved siden af banen, men de bliver aldrig brugt, siger Claus Bak med et smil.

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Portræt For abonnenter

Det ville kræve et stort gulv at skrive hele Hans Ejner Jepsens livshistorie

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer