Annonce
Hvide Sande

Foredrag på bryghus: Kristian Jensen fortæller om skønhed og brutalitet i politik

Kristian Jensen (i midten) fortæller om skønhed og brutalitet i dansk politik, når han 6. november gæster Hvide Sande Bryghus. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvide Sande: Den værste skuffelse er givetvis skyllet ned, men måske Kristian Jensen alligevel smager lidt på varen, når han onsdag 6. november holder foredrag på Hvide Sande Bryghus.

- Jeg læste, at han var begyndt at holde foredrag, og så tog jeg bare kontakt til ham. Det vil han gerne, siger brygmester Niels Sangill om arrangementet.

Niels Sangill uddyber, at han 'så en politiker fra en anden side', da Kristian Jensen i sensommeren - med tårer i øjnene - så sig nødsaget til at trække sig fra posten som næstformand i Venstre:

- Jeg så en politiker, som gav lidt af sig selv. Jeg synes, det kunne være spændende at høre om, og jeg tænker, at der nok er en del mennesker, der godt vil høre om det, der skete i Venstre, tilføjer Niels Sangill om foredraget, der som udgangspunkt kommer til at handle om såvel skønhed som brutalitet på den politiske scene.

Kristian Jensen har i snart 22 år haft sin gang på Christiansborg, og hidtil har karrieren givet ham et cv, der blandt andet tæller udnævnelser til udenrigs-, finans- og skatteminister.

Annonce

Måske lidt om Liverpool

Foredraget er bygget sådan op, at Kristian Jensen til en start har 45 minutters taletid, hvorefter der er afsat en time til spørgsmål og løs snak:

- Jeg forventer da, at vi også skal snakke lidt om Liverpool, siger Niels Sangill, der - akkurat som den vestjyske Venstre-mand - er stor fan af den engelske fodboldklub.

Foredraget afholdes i bryghusets lagerhal. Her bliver der plads til 100 gæster, og ifølge Niels Sangill går det stille og roligt med billetsalget.

Tørsten kan naturligvis stilles med lokale aftapninger, mens Nordsø Fisk står for levering af sandwicher.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce